Heroisk innsats i Ungarn – Vipers

Heroisk innsats i Ungarn

Med et tilnærmet håpløst utgangspunkt var det få som levnet Vipers Kristiansand noen som helst mulighet til å avansere til Final4 i årets Champions League. Syvmålstapet hjemme i Aquarama forrige helg betød at de rosa måtte vinne med samme margin borte mot Györi Audi ETO KC.

Da dommerne blåste i fløyta for første gang var det umiddelbart tydelig at jentene fra Kristiansand ikke skulle la Györ få avansementet uten kamp. Etter tre minutters spill sto det 0-4, og 5500 ungarere i Audi Arena i Györ var nærmest lamslåtte.

Ikke bare hadde Katrine Lunde allerede reddet to forsøk, men både Jamina Roberts og Jana Knedlikova hadde notert seg for to scoringer hver. En drømmeåpning som virkelig tente håpet hos alle med rosa hjerte.

Den firemålsledelsen holdt seg frem til det sto 5-9 på lystavla. Da hadde nettopp Jana Knedlikova ekspedert en syvmeter i nettmaskene i et undertall etter at Anna Vyakhireva hadde røket på en tominutters utvisning.

Nå var det dog tid for hjemmelaget å vise frem hvilke kvaliteter de innehar. På de neste snaue fem minuttene ble hele forspranget spist opp, og det var av Györis norske spillere man skulle få det. Emilie Hovden hadde kommet inn på kanten og løftet en ball over Katrine Lunde, Stine Bredal Oftedal snappet en kontringsball og løp den inn i motsatt ende, mens Veronica Kristiansen noterte seg for en nettkjenning etter en kontring.

Og nå sto kampen og vippet. Begge lag hadde gode muligheter til å skaffe seg et forsprang igjen, men litt udyktighet i den ene enden, og en fryktelig god målvakt i den andre gjorde at lagene fulgte hverandre tett i denne perioden.

Katrine Lunde sto nemlig en helt fantastisk omgang, og i den offisielle statistikken sto hun med 44 i redningsprosent etter den første omgangen. Hele 12 baller stoppet målvaktsveteranen, og hun var svært delaktig i at håpet om avansement fortsatt levde.

Inn mot pause klarte de rosa å tilrive seg et lite overtak igjen, og Jana Knedlikovas syvmeterscoring etter at tida hadde gått ut sørget for at Vipers Kristiansand kunne gå til pausehvilen med en tomålsledelse på stillingen 15-17.

Og den andre omgangen skulle bli en ordentlig kraftanstrengelse. Det skulle faktisk gå nesten fem minutter før den første ballen gikk i nettet, og det var Vipers Kristiansand som fant nettmaskene først.

Da Jamina Roberts satte ballen i mål sto det 04:53 på klokka, og Katrine Lunde hadde allerede reddet fire baller. Dersom uttellingen offensivt hadde vært litt bedre i denne perioden kunne ting ha sett veldig annerledes ut.

Men, på tross av den vanskelige starten for begge lag, var det Vipers som var det beste laget de første 15 minuttene av den andre omgangen. Da Györi begjæret timeout etter 11:48 hadde ledelsen vokst til fem, og forspranget sammenlagt var kun to fattige mål. Håpet var tent, og det var en spent stemning i Audi Arena.

Jeg er så stolt av laget. Vi kjempet alt vi hadde, og vi hadde virkelig troen på at vi kunne klare det. I dag viste vi at vi er et ekstremt bra håndballag, men dessverre slapp vi inn for mange mål i Aquarama. Vi tvilte aldri på oss selv, vi ville virkelig klare det, men det var de små tingene som felte oss i dag. Jeg er kjempestolt, men jeg er også litt trist over at ikke vi gikk videre.

Katrine Lunde

Dessverre var det så nærme Vipers Kristiansand kom. Hjemmelaget viste igjen at bredden i deres tropp er helt uten sidestykke. Spillerne som ble byttet inn gjorde den store forskjellen, og hjemmelaget sørget for å holde Vipers Kristiansand innenfor en armlengdes avstand.

Vi er dog helt nødt til å trekke frem Katrine Lunde. Målvaktsveteranen hadde en redningsprosent på langt over 50, og hun gav seg ikke før hun hadde stoppet 21 Gyør-forsøk. En helt fantastisk prestasjon av Lunde som aldri slutter å imponere.

Da sluttsignalet gikk var sifrene på lystavla 24-26 som gav sifrene 54-49 sammenlagt. Med det er Champions League-eventyret over for denne sesongen, men Vipers-jentene kan gå med hevet hode inn i den ungarske kvelden etter den fantastiske innsatsen og prestasjonen de gjorde.