Dina Frisendal er Vipers-spiller fra og med sommeren 2024 – Vipers

Dina Frisendal er Vipers-spiller fra og med sommeren 2024

Den unge målvakten Dina Frisendal har signert på en avtale med Vipers Kristiansand. 19-åringen kommer på utlån fra Fana for hele neste sesong.

Frisendal har vært fast inventar på LK04 helt siden oppstarten, og hun har spilt i flere mesterskap med landslaget på aldersbestemt nivå. I tillegg har hun vært med rekruttlandslaget på en treningssamling, og det vitner om en målvakt med stort potensiale.

Vipers.no fikk en prat med trønderjenta og det er tydelig at overgangen kom brått på Frisendal.

Det er ikke sikkert alle har like stor kjennskap til deg, Dina, så kan ikke du fortelle litt om deg selv?

-Jeg heter Dina Frisendal, 19 år, blir 20 i sommer. Født og oppvokst i Trondheim, nærmere sagt Byåsen. Min første klubb var Nationalkameratene som jeg spilte i fra jeg startet på barneskolen fram til jeg startet på ungdomskolen. Det er en liten klubb og vi var derfor ikke mange spillere, så til slutt måtte vi slå oss sammen med Sverresborg. Etter mange gode år i Sverresborg tok jeg steget videre til Charlottenlund og 1.divisjon. I februar 2023 signerte jeg med Fana og ble elitespiller fra sommeren av.

 Hva er dine største styrker som målvakt?

Jeg vil si at det mentale er min styrke. Det er det jeg har hatt mest fokus på de siste årene og det er kanskje der jeg har tatt de største stegene. Blant annet at jeg har blitt en roligere målvakt. Men som alt annet blir man aldri utlært og det er flere ting jeg vil utvikle videre som for eksempel det å være mer eksplosiv i målet.

 Hva tenkte du da interessen fra Vipers kom?

Da jeg først ble kontaktet trodde jeg at jeg hadde gjort en feil i kampen vi spilte mot Vipers, og klarte ikke helt å ta inn det som ble sagt i samtalen. Jeg ble rett og slett veldig overrasket, men når jeg innså at de ønsket meg til klubben, ble jeg utrolig glad.

 Du kommer til å utgjøre et målvaktsteam med to av verdens aller beste målvakter. Hvordan blir det, og hva kan du lære av Katrine og Silje?

Først og fremst så er det en stor mulighet å få jobbe med to av verdens beste målvakter. Jeg har vokst opp med å se begge to i aksjon for Norge, og har sett opp til de i mange år.  Jeg tror det blir veldig spennende, og det er ingen tvil om at jeg har mye å lære av to så gode og erfarne målvakter som Katrine og Silje.

Til slutt, hvordan tror du det blir å komme til Vipers og til Kristiansand?

Kristiansand er en kjempefin by og jeg gleder meg til å bli kjent med både byen og folkene i og rundt Vipers.

Vi gleder oss til å se Dina Frisendal i aksjon for Vipers Kristiansand!