Storhamar kommer til Aquarama for den første sluttspillfinalen – Vipers

Storhamar kommer til Aquarama for den første sluttspillfinalen

Tirsdag ettermiddag tar tidligere Vipers-trener Kenneth Gabrielsen med seg laget sitt til Kristiansand og Aquarama for å spille den første finalekampen i sluttspillet. De nykronede EHF European League-mesterne har vært Vipers’ motstander i sluttspillfinalen ved de seneste anledningene, men det har alltid vært de rosa som har trukket det lengste strået.

For å ta seg til finalen trengte dog de gule fra byen ved Mjøsa tre kamper. Den første kampen, hjemme på Hamar, gikk nemlig i Solas favør, men med to seiere på rad tok Storhamar seg til finalen. Kampen i Aquarama blir det fjerde oppgjøret mellom Vipers Kristiansand og Storhamar. De tre første har alle endt med rosa jubel, men det var nære på at Storhamar tok med seg alle poengene fra Aquarama i fjor høst.

Anna Vyakhireva skaper problemer for alle lag, så også Storhamar
Foto: Terje Refsnes

I en tett og jevn kamp, der hjemmelaget ledet 13-9 halvveis, var det de gule som var best etter pause. Faktisk vant Gabrielsens jenter den andre omgangen 15-17. Det var en kamp der det lugget skikkelig for de rosa, men med hjelp av Anna Vyakhirevas syv scoringer og åtte målgivende pasninger, samt Lysa Tchaptchets syv scoringer, var det Vipers-jentene som smilte bredest etter kampslutten.

Det var likegyldig hvem motstanderen vår i sluttspillfinalen ble. Nå som det ble Storhamar skal vi være ekstremt godt forberedt, og vi skal sørge for at jentene er best mulig rusta for å vinne nok en tittel. Laget ser bra ut på trening, og jeg er veldig fornøyd med innsatsen og nivået på øktene våre.

Tomas Hlavaty

De to andre oppgjørene ble dog av en litt annen karakter. I NM-finalen vant Vipers Kristiansand med ni mål og sikret seg NM-gullet, mens i seriekampen på Hamar ble det timålsseier for superjentene våre. Det sier noe om hvor godt tak Tomas Hlavatys lag har hatt på selv de nærmeste utfordrerne i hjemlige turneringer.

Finaleserien spilles best av tre. Oppgjøret i Aquarama etterfølges av en kamp på Hamar allerede fredag kveld. Et eventuelt tredje oppgjør spilles i Aquarama 27.05. Billetter til tirsdagens kamp kan du kjøpe allerede nå ved å klikke på banneret under.