100 seiere på rad og første stikk i finaleserien – Vipers

100 seiere på rad og første stikk i finaleserien

Den største kampen i norsk håndball ble det beskrevet som på forhånd. I sluttspillet er der den store premien ligger for norske lag, og vinneren av finaleserien mellom Vipers Kristiansand og Storhamar ville sikre seg Norges eneste direkteplass til Champions League. Det er en plass de rosa har lagt beslag på de siste sesongene, men med EHF Cup-seieren friskt i minne var det et heltent Hamar-lag som kom på besøk til solfylte Kristiansand.

Lagene fulgte hverandre tett i åpningen. Vipers åpnet kampen best og Lysa Tchaptchet fikk æren av å sette to baller i nettet. Først fikk spanjolen, som var ei av seks Vipers-jenter som forhåpentligvis spilte sin siste hjemmekamp i Aquarama, ballen fra Anna Vyakhireva før Jamina Roberts tok rollen som servitør i neste angrep.

Deretter var det Storhamar og Guro Nestaker som fant nettmaskene. De gulkledde fra Hamar fikk aldri helt kontakt, og ble halsende bak helt fra starten av. Etter at Lysa Tchaptchet pådro seg en utvisning kunne Kristin Venn sette en ball i det åpne målet til 4-3, men ett mål bak var det nærmeste gjestene kom før pause.

For det var de rosa som svar skarpest. Nevnte Lysa Tchaptchet noterte seg for fem scoringer før pause og virket nesten ufeilbar inne på linja. I motsatt ende gjorde Katrine Lunde en god bunke redninger, og veteranene stoppet syv Storhamar-forsøk de første 30 minuttene.

Da pausesignalet sto det Vipers Kristiansand 19-16 Storhamar etter en fartsfylt og underholdende førsteomgang. Tomas Hlavaty skulle nok gjerne ha sett at forspranget hadde vært enda litt større, men Vipers-jentene hadde gjort litt for mange enkle feil til å skaffe seg den helt store luka.

Det var en god kamp! Det var en god finale, og det var en finale som ble spilt slik som en finale burde spilles. Jeg følte at vi hadde god kontroll, men det var kjempeviktig at vi vant kampen for Storhamar kom hit og gjorde ting vanskelig for oss.

Vi hadde fem dager uten kamp, og vi kom oss gjennom semifinaleserien på den måten vi ville. Det var en tøff kamp, som jeg sa, men vi var godt forberedt. Det var noen småting, noen returløp, som ikke var bra nok, men så lenge vi klarer å endre det betyr det ikke all verden. Vi må lære noe, og vi må reise til Storhamar enda litt bedre enn det vi var i dag.

Om jeg er nervøs eller ikke betyr ikke så mye. Jeg stoler på spillerne mine, og jeg stoler på at laget kan gjøre det som trengs. Alle hjalp hverandre, og alle hjalp meg med å finne løsningene som trengtes. Linjespillerne, både Luisa og Lysa, gjorde en god kamp, og samspillet mellom bakspillerne og linja var veldig, veldig bra. Det er noe vi har jobbet veldig mye med.

Nå har vi fri i morgen, også kjører vi en videogjennomgang og en trening på torsdag. Jeg må bruke litt tid og se noen situasjoner sånn at vi kan være enda bedre forberedt på fredag.

Tomas Hlavaty

Etter pausepraten var det målvaktene som kom best i gang. Katrine Lunde leverte tre redninger i åpningen, mens Eli Marie Raasok i Storhamar-buret noterte seg for to redninger. På den tiden var det bare Sunniva Amalie Næs Andersen som fant nettmaskene da hun på en kontring kjørte signaturflippen sin over Raasok.

Men så var det Vipers-jentene sin tur til å vise seg ordentlig frem. 20-16 ledelsen som Næs Andersen hadde sikret med flippen ble til 25-18 bare noen minutter senere. Blant de to scoringene fant vi to mål fra Luisa Schulze som også potensielt spilte sin siste kamp i Aquarama. Tyskeren har blitt en favoritt blant de trofaste supporterne kledd i rosa.

I de neste minuttene var det Storhamar det handlet om. Syvmålsledelsen forsvant fort, og plutselig var det bare tre mål som skilte de to lagene. Bortelaget satt blant annet inn tre på rad med Anniken Obaidli, Mathilde Rivas-Toft, og Mia Solberg Svele.

De rosa hadde dog full kontroll viste det seg, og to kjappe scoringer av Lois Abbingh på en 7-meter og Anna Vyakhireva gav ny femmålsledelse. Vyakhireva gav seg faktisk ikke før hun hadde satt ballen i nettet 10 ganger i kveldens kamp.

Til slutt kunne Vipers-jentene og supporterne slippe jubelen løs og feire den 100 seieren på rad i de norske turneringene. 37-33 var nok til å ta første stikk og gi seg selv muligheten til og sikre finaleseieren allerede på Hamar førstkommende fredag.

Vipers’ startoppstilling:

Målvakt: Katrine Lunde
Venstrekant: Sunniva Amalie Næs Andersen
Venstreback: Jamina Roberts
Midtback: Lois Abbingh
Høyreback: Anna Vyakhireva
Høyrekant: Jana Knedlikova
Linjespiller: Lysa Tchatpchet