Tøff test i Ungarn – Vipers

Tøff test i Ungarn

Tidlig fredag morgen satte Vipers-jentene og støtteapparatet snuten mot Ungarn for en ny Champions League-kamp. Tidlig lørdag kveld står Györ på motsatt banehalvdel. Fjorårets Champions League-vinner trenger egentlig ingen introduksjon, men i sommer har faktisk de grønnkledde mistet et par ordentlig viktige spillere.

KJØP BILLETTER TIL VIPERS’ HJEMMEKAMPER HER

Først og fremst tok Silje Solberg-Østhassel turen fra Ungarn til Kristiansand og Vipers. Basert på kampen mot Byåsen i midtuka har Solberg-Østhassel lyst å vise seg frem mot gamle lagvenninner. Over 50% redninger både før og etter pause var en formidabel oppvisning, og Tomas Hlavaty fikk virkelig et luksusproblem inn mot lørdagens oppgjør. Katrine Lunde er trolig ikke noe mindre innstilt på å stikke kjepper i hjulene for laget hun representerte fra 2011 til 2015.

Silje Solberg-Østhassel er klar for å stoppe det ungarske stjernegalleriet.
Foto: Hans Lie

Erstatteren for Silje Solberg-Østhassel ble franske Hatadou Sako. Sako har voktet buret for Metz de siste sesongene, og hun gjorde livet surt for de rosa to ganger forrige sesong. I tillegg har Györ danske Sandra Toft i bakhånd dersom Sako lykkes. Ungarerne har, nesten som alltid må man si, forsterket seg godt.

I tillegg mistet Györ Stine Bredal Oftedal. Oftedal, som var både kaptein for Györ og for det norske landslaget, la håndballskoene på hylla etter forrige sesong. På bakspillerplass er det dog en imponerende rekke som møter Vipers Kristiansand: Estelle Nze Minko, Bruno Almeida de Paula, Veronica Kristiansen, Eun Hee Ruy, Kristina Jørgensen, og de tre nysigneringene; Kristine Breistøl, Dione Housheer, og Kelly Dulfer kan man trygt si at Per Johansson har mer enn nok å velge i.

På Champions League-tabellen så langt står Györ med fire av fire mulige poeng etter å ha slått tomålsseier mot Team Esbjerg i den første kampen, og femmålsseier borte mot HB Ludwigsburg i den andre runden. Vipers Kristiansand tok sitt første poeng hjemme mot Rapid Bucuresti sist etter en nervepirrende kamp. Åpningskampen, borte mot franske Brest Bretagne, endte dessverre med et tap. Et tap i Ungarn vil ikke være noen krise, men Silje Waade var tydelig på at de rosa drar til Györ for å ta poeng med seg hjem i bagasjen.

Vi vet at det blir en kjempetøff kamp mot et utrolig godt lag, men jeg er helt sikker på at, dersom vi spiller opp mot vårt beste på alle målbare parametere, så har vi alle muligheter til å ta poeng. På vår dag så er det ingen som slår oss, og vi skal gjøre alt for at lørdag blir en slik dag.

Silje Waade

Vipers Kristiansand reiser til Ungarn med en sterk tropp, men vi vet at både Nina Koppang og Paula Arcos er ute på ubestemt tid. Det må sies at Larissa Nusser viste mot Byåsen at hun blir å regne med fremover. Nederlenderen ble lagets toppscorer og ble rettmessig kåret til banens beste etter en flott forestilling. Også Carin Strömberg ser mer komfortabel ut for hver trening og kamp hun deltar på, så det er lys i enden av tunnelen på bakspillerplass. I tillegg var det hyggelig å se at Marta Tomac returnerte i midtuka etter en sykdomdsperiode.

Kampen mot Györ har avkast klokken 18:00 lørdag kveld og sees på www.everyplay.live