Oppsal-Vipers Kristiansand (Våg Elite), Eliteserien Kvinner > Kamprapport – Vipers

Oppsal-Vipers Kristiansand (Våg Elite), Eliteserien Kvinner > Kamprapport

I et stappfullt Oppsal Arena var det duket til håndballfest. Osloklubben hadde delt ut gratisbilletter og håpet på stor stemning på Oslo Øst. Vipers-jentene hadde tatt turen fra Kristiansand for å være med på festen, men hadde nok et håp om å spolere den for vertene.

Da Frida Nåmo Rønning ga hjemmelaget ledelsen etter få sekunder virket det som om taket skulle fly av hallen. De 1500 som hadde møtt opp hadde allerede fått valuta for pengene. I åpningen av den første omgangen byttet lagene på å sette ballen i mål, og hjemmelaget holdt følge med storfavorittene Sørlandet.

Carolina Morais viste glimrende takter for Vipers. Gang på gang ble den angolanske kantspilleren satt opp, noe som førte til fem mål på fem skudd i den første omgangen. I tillegg til Morais leverte Vilde Jonassen på motsatt kant det samme antallet mål, med Heidi Løke like bak på fire.

På stillingen 6-9 til gjestene tok Oppsal-trener Endre Fintland en timeout. Fintland fikk umiddelbart den responsen han håpte på, og forspranget ble kappet til bare ett mål i løpet av få minutter. Da tok Vipers-jentene i på nytt, og ettmålsforspranget ble til en seksmålsledelse, 9-15, på under ti minutter.

Da var det seks minutter igjen av omgangen, og Vipers-jentene slo av litt på tempoet. Det gav Oppsal muligheten til å knappe litt inn på forspranget, og da pausesignalet gikk sto det 14-19 på lystavla.

I starten av den andre omgangen var det Vipers-jentene som så mest tente ut. De jobbet hardere på hver eneste ball og gav alt i hvert eneste løp både fremover og bakover på banen. Forspranget økte til ni mål på kun syv minutter, etter mål fra Silje Waade, Carolina Morais, og to mål fra Emilie Hegh Arntzen.

Etter den perioden med Vipers-dominans tok Fintland en ny timeout. Der sa han tydeligvis de riktige tingene, for Oppsal-jentene kriget seg tilbake i kampen og Vipers sitt forsprang begynte å krympe. Et snaut kvarter før slutt var det bare fire mål som skilte de to lagene.

Ragnhild Valle Dahl og resten av Vipers-jentene kunne juble for nok en seier.

Da tok Katrine Lunde, som var Vipers-sjef for kvelden, en timeout. Etter den timeouten tok Vipers-jentene tilbake kontrollen i kampen og satt på cruisekontrollen. De siste ti minuttene ble preget av mange tekniske feil og misbrukte sjanser fra begge lag.

Et av høydepunktene de siste minuttene var en nydelig Vipers-kontring. Ballen endte opp hos Vilde Jonassen etter en nydelig langpasning fra Emilie Hegh Arntzen. Lynvingen gjorde naturligvis ingen feil alene med målvakt, og plasserte ballen enkelt i krysset.

Til slutt sto det 24-29 på lystavla i Oppsal Arena, og Vipers-jentene kunne innkassere sin tredje strake seier i Oslo på en uke. Nå blir det halvannen ukes kampopphold før Follo HK Damer gjester Aquarama. Billetter til den kampen finner du på Ticketco.

Målvakt: Andrea Austmo Pedersen

Venstrekant: Vilde Jonassen

Venstreback: Emilie Hegh Arntzen

Midtback: Marta Tomac

Høyreback: Silje Waade

Høyrekant: Carolina Morais

Strekspiller: Heidi Løke