Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Molde Elite, Eliteserien Kvinner > Kamprapport – Vipers

Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Molde Elite, Eliteserien Kvinner > Kamprapport

Molde har vist strålende form de siste ukene, og det var klart på forhånd at Vipers-jentene måtte være på sitt ypperste om Molde skulle slåes. Ole Gustav Gjekstad sa før kampen at det handlet om å gjøre to gode omganger, og han fikk den responsen han hadde håpet på.

I starten av kampen var jentene kledt i rosa helt ustoppelige. Først scoret Marta Tomac med et underarmsskudd da hun hadde hele Aquarama å boltre seg på, før Silje Waade fikk akkurat like god tid før 2- 0 scoring.

Bakerst i banen stoppet Andrea Austmo Pedersen alt, og Vipers-jentene kunne løpe inn scoring etter scoring. Etter at Henny Reistad hadde kontret inn Vipers sin femte scoring så Moldes trener, Helle Thomsen, seg nødt til å ta en timeout. Da viste lystavla i Aquarama 5-1 etter kun syv spilte minutter.

Thomsen sin timeout hadde liten effekt. Pedersen fortsatte storspillet i målet og Vipers økte ledelsen sin ytterligere. Både Malin Aune og Vilde Jonassen viste gode takter fra hver sin kant, i tillegg til Marta Tomac som briljerte i rollen som playmaker.

Da Marta Tomac satt inn en 7-meter etter at Heidi Løke hadde blitt stoppet uregelmessig sto det 10-3. Da tok Thomsen sin andre timeout på 16 minutter. Den praten gjorde susen for bortelaget.

Hjemmelaget, som frem til nå hadde vært ufeilbare, begynte å gjøre enkle feil både i angrep og forsvar, og da kunne selv ikke Andrea Austmo Pedersen stoppe Molde fra å ta innpå. Gang på gang reduserte gjestene fra Romsdal.

Silje Waade og resten av Vipers-jentene kjørte til tider over Molde i Aquarama.

Med snaue fem minutter igjen av omgangen inntraff en spesiell situasjon i Aquarama: dommerne unnlot å blåse skrittfeil på Moldes Mari Molid, og da tente Ole Gustav Gjekstad på benken på alle plugger. Først pådro han seg et gult kort, men han fortsatte diskusjonen med dommerne og pådro seg en to-minutter i tillegg til advarselen!

Da pausesignalet gikk i Aquarama sto det 13-8 på tavla. Syvmålsledelsen Vipers hadde på det meste krympet til fem mål, uten at det var noen i Aquarama som hadde panikk av den grunn.

Gjekstad sa før kampen at Vipers måtte spille to gode omganger om det skulle bli to poeng, og etter hvilen ble det raskt klart at han skulle få det han ønsket.

Etter kampen hadde Gjekstad følgende å si til Vipers.no:

Jeg syns det er bra begge veier. Vi står en god forsvarskamp, og det syns jeg egentlig vi har fått til i de siste kampene. Vi har fått til en bra stigning der, så jeg er veldig fornøyd med kampen både offensivt og defensivt.

Det er flere ting som gjør at forsvarsspillet er bedre nå enn tidligere i sesongen. Først og fremst er det fordi vi har trent på det og spilt flere kamper. Vi har spilt med omtrent det samme mannskapet i noen kamper, noe som gjør det enklere å bygge relasjoner.

Vi varierer bra fremover. Marta [Tomac] styrer det fint, men jeg skulle nok ønske at vi var litt skarpere i kontringsspillet, spesielt i den andre omgangen. Jeg er også fornøyd med at vi lykkes med de byttene vi gjør, inkludert det å spille med to linjespillere.

Igjen kom Vipers-jentene flygende ut av startblokkene, og ledelsen gikk raskt fra fem til åtte mål. Da måtte Thomsen ta nok en tidlig timeout, men denne gangen hadde det timeouten liten effekt på det som foregikk ute på banen.

Vipers fortsatte det gode spillet både i angrep og i forsvar. Etter pause var Andrea Austmo Pedersen fortsatt i det umulige hjørne, og målvakten gav seg ikke før hun hadde stoppet 14 Molde-forsøk.

Andrea Austmo Pedersen kunne juble etter å ha stått en toppkamp.

Etter kampen fortalte Pedersen til Vipers.no hva som gjorde det mulig for henne å redde så mange baller:

Vi står bra bakover. Vi er mye tøffere og kommer mye tettere oppi skytterne. Det er noe vi har jobba utrolig mye med, og det gjør at jeg kan få noen enkle redninger som gjør at jeg får flyten. Det gjør det mye enklere for meg.

Da Vipers hadde økt ledelsen sin nok tok Gjekstad muligheten til å rullere på laget. Alle spillerne som var disponible fikk mange minutter, noe som nok kommer godt med inn mot Byåsen- og Esbjerg-kampene som venter neste uke.

Ekstra gledelig for Vipers-fansen var det nok å se Heidi Løke i aksjon igjen. Løke, som har vært ute i et par kamper med en hjernerystelse, kom tilbake og gjorde sakene sine meget bra. Hun satt fem baller i nettet og skaffet Vipers flere 7-metere med linjespillet sitt.

Utover i omgangen falt naturligvis tempoet litt. Vipers hadde sikret seieren, samtidig som Molde slet med å finne ut av forsvarsspillet til hjemmelaget. Den som slo minst av på tempoet var Marta Tomac. Playmakeren var i strålende form, og endte kampen med ni scoringer og ni assister. Det vil si at Tomac sto for 18 av 31 målpoeng for jentene i rosa.

Til slutt endte det med stillingen 31-18 i Aquarama. Vipers var dominante fra første til siste sekund, og det var aldri noe spørsmål om hvor poengene skulle ende opp. Nå kan Vipers-jentene ladet opp til neste uke, hvor tøffe bortekamper mot Byåsen og Esbjerg venter.

Målvakt: Andrea Austmo Pedersen

Venstrekant: Vilde Jonassen

Venstreback: Henny Reistad

Midtback: Marta Tomac

Høyreback: Silje Waade

Høyrekant: Malin Aune

Strekspiller: Heidi Løke