HC Podravka Vegeta-Vipers Kristiansand (Våg Elite), Europacup Kvinner 1920 > Kamprapport – Vipers

Å spille bortekamp i Champions League er aldri enkelt. Man kjenner ikke spillerne og lagene på den samme måten som i den hjemlige ligaen. Podravka gikk ut i hundre og ga jentene våre et enormt sjokk de første minuttene.

Allerede etter tre og et halvt minutt så Ole Gustav Gjekstad seg nødt til å ta en timeout. Hjemmelaget ledet 4-0, og Vipers hadde bommet på et straffekast i tillegg til et par andre sjanser. Etter timeouten tok det noen minutter før Vipers-jentene fant ut av Podravkas aggressive forsvar og bevegelige angrepsspill.

Når jentene fant ut av Kroatenes forsvarsspill tok det ikke lang tid før det var balanse i regnskapet. Fra Silje Waade satt inn Vipers første mål, etter 8.26, til Emilie Hegh Arntzen utliknet til 7-7 tok det mindre enn ti minutter.

De fleste trodde at Vipers skulle dra i fra når de første fikk kontakt, men det kroatiske laget ville det annerledes. Podravka fikk laget tilbake i sitt spor, og tre kjappe mål på straffekast gjorde at hjemmelaget ledet med tre mål. Resten av omgangen ble et slit for Kristiansandsjentene.

Etter kampen hadde Ole Gustav Gjekstad dette å si til Vipers.no

Dette er en svært dårlig dag for Vipers. Vi mangler duellvilje og duellstyrke i begge ender av banen i altfor lange perioder av kampen. I tillegg treffer vi på kun 6 av 23 skuddforsøk fra bak i banen, og det er selvfølgelig altfor svakt. De eneste positivene å ta med seg er Tonje som kommer inn og tar tak i kampen og Malin som bidrar med seks mål.

Selv om både Tonje Refsnes og Linn Jørum Sulland kom inn og satt ballen i mål klarte ikke Vipers å utlikne på nytt, og måtte dermed se at Podravka kunne gå til pause med en tomålsledelse, 14-12. Hovedproblemet til Vipers var at man slet med å finne ut av det offensive forsvaret og måten kroatene tok returløpene sine på.

I den andre omgangen fortsatte det samme som i første omgang. Vipers slet med å finne ut av Podravkas aggressive forsvarsspill og effektive angrepsspill. Podravka scoret omgangens første mål ved den greske stjernen Tsakalou. Linn Jørum Sulland satt inn en 7 meter for Vipers, men igjen dro kroatene fra Vipers med to kjappe mål.

Utover i den andre omgangen fortsatte det samme kampbilde. Vipers hentet opp Podravkas ledelse, men i det man hadde mulighet til å utlikne var det hjemmelaget som satt ballen i mål. Ved et par anledninger var de rosakledte to mål bak vertene og det så ut som om muligheten for poeng fortsatt levde.

Andrea Austmo Pedersen noterte seg for hele 14 redninger.

Nærmere enn to mål kom ikke Vipers før i det 59. spilleminutt.  Først satt Emilie Hegh Arntzen ballen i mål i overtall, før Malin Aune scoret på en kontring. Da var stillingen 25-24 til hjemmelaget med 56 sekunder igjen på klokka. Det så lenge ut som om vertene skulle klare å holde på ballen i hele det minuttet, men Vipers fikk en siste mulighet.

Emilie Hegh Arntzen ga denne kommentaren til Vipers.no etter kampen

Vi får en forferdelig start på kampen som gjør at vi henger etter. Jeg syns vi klarer å kjempe oss inn i kampen igjen, men vi sliter med å knekke dem. De er utrolig tøffe i forsvar og spiller utrolig offensivt, noe som vi sliter med å løse. Bakover er vi ikke tøffe nok og det er ganske frustrerende å sitte her etter å ha spilt en sånn kamp. Jeg syns ikke vi er i nærheten av å spille så godt som vi klarer på vårt beste, og Podravka gjør det vanskelig for oss i dag.

Med få sekunder igjen på kampuret mottok Vilde Jonassen ballen på 8 meter. Hun ble taklet før hun rakk å skyte. Det endte med at Vipers fikk et frikast i det tida gikk ut. Emilie Hegh Arntzen stilte seg opp for å skyte, men ballen gikk dessverre over. Dermed endte det med et 25-24 tap borte i Kroatia.

Målvakt: Andrea Austmo Pedersen

Venstrekant: Malin Aune

Venstreback: Silje Katrin Waade

Midtback: Emilie Hegh Arntzen

Høyreback: Marta Tomac

Høyrekant: Vilde Kaurin Jonassen

Strekspiller: Heidi Løke