Flint Tønsberg-Vipers Kristiansand (Våg Elite), REMA 1000-ligaen Kvinner 2021 > Kamprapport – Vipers

Vipers var naturligvis store forhåndsfavoritter da de gjestet Slagenhallen i Tønsberg, for møte nyopprykkede Flint i den andre serierunden av Rema 1000-ligaen. Og der Vipers trøblet litt i innledningen mot Sola i helgen var det en annen utgave av de rosakledte man så denne onsdagen.

De fire første målene bortelaget gjorde delte Vilde Jonassen og Heidi Løke søsterlig mellom seg. To mål hver i åpningsminuttene ga Vipers en solid 1-4 ledelse allerede etter fem minutters spill. Mål nummer fem var en lekkerbisken. Linn Jørum Sulland så noe ingen andre hadde sett, og fant Malin Aune helt alene med en flyver. Da var det spilt 7 minutter, og lista var lagt for resten av kampen.

Flint viste i perioder at de har gode enkeltspillere, men kollektivt var Vipers mange hakk for gode. Både strekspiller Mari Finstad Bergum og bakspilleren Andrea Varvin Fredriksen viste gode aksjoner, og gjorde at Flint holdt seg delvis inne i kampen.

Evelina Eriksson viste med sine 15 redninger mot Sola at hun veldig gjerne vil gjøre målvaktsplassen til sin egen, og hun fortsatte storspillet i den første omgangen av denne kampen. Gang på gang plukket hun ned skudd, og svensken stoppet ikke før hun hadde reddet 11 baller i den første omgangen.

Som mot Sola gjorde Ole Gustav Gjekstad en del endringer midtveis i omgangen, og inn kom både June Andenæs, Sunniva Næs Andersen, Karine Dahlum, og Ragnhild Valle Dahl. Tre av de fire fikk nettkjenning. Andenæs fikk aldri muligheten til å avslutte.

Vilde Jonassen satt fire baller i mål i onsdagens kamp mot Flint.

Til tross for at Vipers dominerte banespillet var nok ikke Ole Gustav Gjekstad helt fornøyd da lagene gikk til pause. 7-14 sto det på lystavla i Tønsberg, og han skulle nok gjerne ha sett at det var enda større sifre som skilte lagene.

Dersom Gjekstad hadde vært misfornøyd med noe i den første omgangen fikk han rettet det til starten av den andre. Vipers-jentene kom ut fra garderoben i et voldsomt tempo, og nærmest avgjorde kampen de første minuttene.

Fra pausestilling 7-15 gikk det 12 minutter før det sto 10-23. I denne perioden var det flere Vipersspillere som viste seg frem. Både Jeanett Kristiansen, Nora Mørk, og Jana Knedlikova var blant de som satt ballen i nettmaskene.

Resten av omgangen gikk på tilnærmet autopilot. Gjestene fra Kristiansand økte ledelsen sakte og sikkert. Gjekstad roterte på laget sitt og gav mange spillere viktige spilleminutter etter det lange avbruddet.

Vi hadde ingen voldsomme forberedelser spesifikt mot denne kampen. Vi fokuserte på oss selv og prøvde å spille vårt spill. Det vil naturligvis blir annerledes mot andre motstandere. Flint er et veldig ungt lag, men det slåss og kjemper, noe de er nødt til om de skal overleve i Rema 1000-ligaen.

Ole Gustav Gjekstad til direktesport.no

Som i Flints forrige kamp mot Fredrikstad var det Celina Vatne som ble lagets toppscorer. Den høyreiste bakspilleren ga seg ikke før hun hadde satt seks baller i Vipers-målet. Det er et godt tegn for Flints videre sesong at de har flere enkeltspillere som kan utgjøre en forskjell.

Mot slutten av kampen gikk hjemmelaget tomt for krefter, og som mot Sola fikk Vipers muligheten til å dra fra ytterlige i sluttminuttene. I fjor så vi samspillet mellom Emilie Hegh Arntzen og Heidi Løke, og i denne kampen viste Nora Mørk at hun har spilt mange kamper med Løke før.

Heidi Løke var sikkerheten selv, og ble Vipers desiderte toppscorer. 9 mål på 10 avslutninger lar seg høre i ethvert selskap. I tillegg til Løke var det to spillere som satt fire baller i mål. Både Ragnhild Valle Dahl og Vilde Jonassen endte med fire mål hver.

Til slutt endte det med kalasseier i Slagenhallen. 21-36 var som ventet, og den meget sterke andreomgangen vil utvilsomt glede Gjekstad inn mot Tertnes førstkommende søndag. Den kampen har avkast klokken 18.00 og kan sees på Direktesport.no dersom du ikke fikk tak i billetter.

Målvakt: Evelina Eriksson

Venstrekant: Vilde Jonassen

Venstreback: Emilie Hegh Arntzen

Midtback: Marta Tomac

Høyreback: Linn Jørum Sulland

Høyrekant: Malin Aune

Strekspiller: Heidi Løke