Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Tertnes Håndball Elite, REMA 1000-ligaen Kvinner 2021 > Kamprapport – Vipers

I returen til Aquarama var det ventet at Tertnes ville gjøre livet litt vanskeligere for Vipers-jentene enn det som har vært tilfelle i de første to kampene. I den første omgangen så det ikke sånn ut i det hele tatt.

Bergenslaget holdt følge frem til 4-4. Tre straffemål av Linn Gossé gav gjestene håp. Nora Mørk var den av Vipers-spillerne som viste seg frem i åpningen. I sin første kamp i Aquarama gjorde Mørk tre av Vipers fire første mål. Nettopp Mørk skulle fortsette storspillet utover i omgangen

4-4 var siste gang Tertnes hadde kontakt med et dominant hjemmelag. Sammen med forsvaret stengte Evelina Eriksson igjen buret, og den svenske målvakten gjorde seks redninger på 10 minutter. Fremover i banen var det mange som meldte seg på: Både Jeanett Kristiansen, Linn Jørum Sulland, Sunniva Næs Andersen, og June Andenæs var blant de som noterte seg for scoring.

11-5 sto det på lystavla i Aquarama etter denne perioden. Tertnes sin trener Tore Johannessen tok en timeout etter knappe 12 minutter. Der etterlyste han tøffere forsvarsspill og at Tertnes-jentene skulle tørre å ta duellene i angrepsspillet.

Oppildnet av timeouten var det bortelaget som sto bak de neste to scoringene. Josefine Intelhus, som forlot Vipers i sommer, var en av de som satt ballen i mål. Dessverre for Johannessen og Tertnes ble effekten av timeouten kortvarige.

I de siste ti minuttene av den første omgangen handlet alt om Vipers. Tertnes gjorde mange tekniske feil og ble straffet på hardeste mulig måte hver eneste gang. Vipers-jentene løp inn mål etter mål, og anført av Heidi Løke avgjorde hjemmelaget kampen.

Heidi Løke satt smått utrolige fem baller i nettet de siste 9 minuttene, og sørget med det for at Vipers kunne gå til hvilen med en solid 21-10 ledelse. Da var spenningen i Aquarama over allerede før pause, men Vipers-jentene var ikke ferdige.

Etter pause fortsatte kampen i nøyaktig samme spor. Tertnes ga bort ballen enkelt og Vipers-jentene straffet hver minste lille feil. Fra 11-målsledelsen ved pause gikk det kun ti minutter før Vipers ledet med 17. Da hadde både Ragnhild Valle Dahl og Emilie Hegh Arntzen notert seg for scoringer.

Ole Gustav Gjekstad var, til tross for at ledelsen økte, litt misfornøyd med Vipers-jentene. Han tok en timeout og ba om mer nøyaktighet og tempo i angrepsspillet, samt enda litt tøffere forsvarsspill. Gjekstad er nok litt skuffet over responsen han fikk. De rosakledte slurvet litt både fremover og bakover resten av kampen, noe som nok er naturlig når man har en så solid ledelse.

Vi gjorde en meget god første omgang angrepsmessig, og vi hadde god kontroll i forsvar i 50 minutter. Selv om vi avslutter kampen svakere enn vi ønsker er jeg godt fornøyd når alt kommer til alt.

Ole Gustav Gjekstad

Til tross for de små tingene Gjekstad klaget over fortsatt Vipers å øke ledelsen. Gjekstad benyttet muligheten til å gi mange spillere spilletid. Ekstra gledelig var det at Karine Emilie Dahlum kom inn, og i tillegg fikk æren av å sette et straffekast i mål.

Nora Mørk og de andre Vipers-jentene imponerte i kveldens kamp mot Tertnes. Foto: Terje Refsnes.

I tillegg til Dahlum kom også Andrea Austmo Pedersen og Hanna Yttereng inn. Førstnevnte vartet opp med flere gode redninger, og viste med det at kampen om målvaktsposisjonen i Vipers blir hard denne sesongen. Yttereng viste også prov på god form, og kriget inn to scoringer.

Før kampen var Tertnes-kampen sett på som en mye større utfordring enn det Vipers har møtt til nå i Rema 1000-ligaen. Sånn ble det ikke denne søndagen i Aquarama. Bergenslaget var mange hakk for små, og Vipers viste virkelig hvor gode de kommer til å være denne sesongen. Da sluttsignalet gikk sto det smått utrolige 35-18 på lystavla, etter en meget god oppvisning av Vipers-jentene.

Neste utfordring nå er Byåsen i Trondheim onsdag kveld. Den kampen har avkast klokken 19.15 og kan sees på TV2 Sumo, TV2 Sport 2, og hos vår samarbeidspartner Harvey’s i Kristiansand.

Målvakt: Evelina Eriksson

Venstrekant: Sunniva Næs Andersen

Venstreback: Jeanett Kristiansen

Midtback: Marta Tomac

Høyreback: Silje Waade

Høyrekant: Jana Knedlikova

Strekspiller: June Andenæs