Fredrikstad Bkl.-Vipers Kristiansand (Våg Elite), REMA 1000-ligaen Kvinner 2021 > Kamprapport – Vipers

Etter forrige ukes landslagspause var Vipers-jentene endelig i aksjon igjen. I Kongstenhallen sto Fredrikstad BK på den andre banehalvdelen, og hjemmelaget ville gjerne stikke kjepper i hjulene for et seiersvant bortelag. Og i den første omgangen klarte faktisk de rødkledde å ødelegge rytmen til Vipers.

Etter kun femten sekunder fikk Ragnhild Valle Dahl åpne scoringsprotokollen. Ungjenta fikk lov å spasere gjennom hjemmelagets forsvar og satt ballen enkelt i mål. Deretter var det Fredrikstads unge stjernes tur til å score. Thale Rushfeldt Deila er sett på som et kjempetalent, og da hun tok sats på 9 meter var det aldri tvil om hvor ballen skulle ende opp.

Til tross for at Andrea Austmo Pedersen gjorde to gode redninger i åpningsminuttene var det Fredrikstad som tok initiativet i kampen. Først endte et fint angrep opp ute hos Ida Marie Syversen Kallhovd på høyrekanten, og hun lobbet ballen over Austmo Pedersen i buret. Deretter brøt Andrea Rønning seg gjennom Vipers-forsvaret og satt ballen i mål. Da ledet hjemmelaget 4-2.

Sunniva Næs Andersen hadde en stor kamp for Vipers. Foto: Terje Refsnes.

I den neste perioden av omgangen halset Vipers-jentene litt etter. Det ble gjort tekniske feil i angrep, og jentene fra Fredrikstad fikk gode arbeidsvilkår i sine angrep. Forspranget på to mål holdt seg helt til det sto nesten 18 minutter på klokka.

Linn Sulland gikk i været på 9 meter, skrått til høyre for målet, og hamret ballen i motsatt kryss. Da var det balanse i regnskapet igjen, og stillingen var 8-8. I de siste ti minuttene av omgangen var det kun et lag det handlet om.

På høyrekanten til Vipers hadde Sunniva Næs Andersen fått tillitt i den andre omgangen, og Sunniva viste seg tilliten verdig. Fire mål på fem forsøk er godkjent, og tre av Vipers’ fire siste mål ble satt i mål an høyrekanten vår.

Da pausesignalet gikk i Konsgtenhallen ledet Vipers med tre mål, på stillingen 9-12, etter at Linn Sulland hadde fått lov å sette omgangens siste scoring. Etter pausen sa Ole Gustav Gjekstad dette til direktesport.no:

Det er dårlig angrepsspill fra vår side. Vi sliter med å lage mål, og jeg forventer at vi skal spille med mye høyere tempo og duellkraft etter pause.

Forsvaret satt brukbart. Vi har ikke spilt og trent så mye sammen i det siste, men jeg forventer uansett et høyere nivå på det vi holder på med.

Ole Gustav Gjekstad

Etter pause fikk Gjekstad det som han etterlyste. Vipers kom ut i hundre og løp over hjemmelaget. Både Henny Reistad og Emilie Hegh Arntzen satt ballen i målet bak Jenny Sandgren i åpningen. Da var ledelsen plutselig på fem mål.

Fredrikstad klarte ikke hamle opp med tempoet Vipers-jentene spilte med nå. Fire mål av Sunniva Andersen og et fra Jana Knedlikova uten at hjemmelaget fikk nettkjenning gjorde at Vipers leda med ti mål. Da var kampen punktert, og Ole Gustav Gjekstad kunne starte eksperimenteringen før CSM Bucuresti kommer på besøk til lørdag.

Henny Reistad var tilbake for fullt for Vipers i kampen mot Fredrikstad.

Tempoet i kampen dabbet litt av, men det var fortsatt Vipers som var et ledende laget, dog litt på autopilot. Ledelsen holdt seg stabil på rundt 10 mål, og bortelaget kontrollerte bare forspranget ned til Fredrikstad.

Til slutt ble Vipers mange nummer for store, men Fredrikstad holdt godt følge i den første omgangen, og kan ta med seg flere gode aksjoner fra denne kampen. For Vipers var 33-22 seieren den perfekte gjennomkjøringen før Champions League-kampen til helga, med litt motgang og justeringer i den første omgangen, før Vipers i den andre omgangen viste at de har mange flere gir å gå på.

Kampen mot CSM til lørdag ser du på Viasat sin plattform, og den har avkast klokken 18.00.

Målvakt: Andrea Austmo Pedersen

Venstrekant: Sunniva Næs Andersen

Venstreback: Ragnhild Valle Dahl

Midtback: Henny Reistad

Høyreback: Linn Sulland

Høyrekant: Karine Dahlum

Strekspiller: June Andenæs