Sola-Vipers Kristiansand (Våg Elite), REMA 1000-ligaen Kvinner 2021 > Kamprapport – Vipers

Endelig skulle Vipers-jentene innta parketten igjen. Etter den lange ventetida sto Sola på motsatt banehalvdel i Åsenhallen, og den første omgangen bar preg av at den lange pausen. Et oppildnet Sola gjorde livet vanskelig for et Vipers-lag som hadde litt startvansker.

Hjemmelagets første mål var et varsko for hva som skulle komme. Malin Holta, en av de Sola-spillerne det ble advart mot på forhånd, fant Martine Wolff på streken. Wolff gjorde ingen feil og satt ballen i nettet bak Evelina Eriksson som startet sin første kamp for Vipers.

I begynnelsen slurvet Vipers-jentene mye fremover. Tekniske feil, baller som ble kastet bort, og generelt lavt tempo gjorde at Sola fikk muligheten til å gå opp i en 3-0 ledelse før vårt første mål for sesongen kom.

Jeanett Kristiansen satt fart direkte fra avkast og slapp ballen til Vilde Jonassen på venstrekanten. Vilde hang i lufta og satt ballen til side for Esmeralda Fetahovic i Solas mål. Nå våknet Vipers-jentene til liv.

Etter at strekspiller Wolff hadde gitt Sola en 4-1 ledelse skulle de neste minuttene handle om gjestene fra Kristiansand. Først viste Nora Mørk hva hun kan tilføre Vipers. Et nydelig innspill til Heidi Løke, som viste fighteregenskapene sine, gav strekspilleren muligheten til å redusere.

Først og fremst er jeg veldig glad for at vi vant. Jeg har vært spent og nervøs og har gruet meg skikkelig mye til denne kampen. Jeg er så glad for at jeg ikke skada meg, og for at jeg kan trene håndball på mandag.

Sa Nora Mørk til TV2 etter kampen.

Nå handlet alt om Vipers. Malin Aune, Vilde Jonassen, og Jeanett Kristiansen fikk alle nettkjenning i den neste perioden. Med god hjelp av Evelina Eriksson i buret snudde kampen, og lystavla i Åsenhallen viste 4-5.

Deretter var det Fetahovic sin tur til å skinne igjen. Tre-fire redninger på rad gjorde at Sola utliknet til 6-6. Fortsatt var det Malin Holta som var den ledende spilleren for hjemmelaget. Seks mål sto bakspilleren for i den første omgangen, i tillegg til fire målgivende pasninger.

Nå gjorde Ole Gustav Gjekstad noen endringer. Inn kom Linn Jørum Sulland, Emilie Hegh Arntzen og Marta Tomac, i tillegg til Sunniva Næs Andersen på venstrekanten. Sulland skulle vise seg frem de nærmeste minuttene. Først plantet hun foten i bakken på ni og en halv meter før hun hamret ballen utagbart i nærmeste hjørne, før hun prøvde å overgå seg selv i neste angrep.

Linn Jørum Sulland setter en ball i nettet. Foto: Kenneth McDowell

Linn kom i høy fart, tok sats på 10 meter og hamret ballen i lengste kryss. Den ellers strålende Fetahovic i Sola-målet kunne bare stå å se på at ballen fløy inn i nettmaskene. Nå sto det 8-11 i Åsenhallen, og det så ut som om de regjerende mesterne hadde ridd av stormen.

Igjen var det dog Malin Holta som stakk kjepper i hjulene. Solas mål nummer ni og ti satt hun selv i nettet, mens nummer 11 sto Camilla Herrem for etter pasning fra Holta. Da hadde hjemmelaget utliknet til 11-11 med drøye seks minutter igjen av den første omgangen.

Resten av omgangen ble frem og tilbake. Begge lagene løp i angrep ved hver mulighet og ballene føk i nettet i begge ender. Da lagene gikk til hvilen ledet Vipers med ett mål på stillingen 14-15.

I starten av den andre omgangen var kampbildet veldig likt som i avslutningen av den første. Evelina Eriksson, som debuterte for Vipers, fortsatte med storspillet sitt. Etter å ha stoppet åtte baller i den første omgangen begynte hun den andre med å stoppe sin niende for kvelden. Den svenske målvakten stoppet ikke før hun hadde reddet 15 baller!

Det ble en hard kamp for Vipers-jentene. Her Silje Waade, Jeanett Kristiansen og Henny Reistad i duell med Sola-spillerne. Foto: Kenneth McDowell

Frem til stillingen 19-21 holdt hjemmelaget godt følge. Fra et Vipers ståsted var det gledelig å se at mange spillere meldte seg på både i forsvar og angrep. Jana Knedlikova kom inn på høyrekanten og viste tidlig prov på at hun er en god håndballspiller. Den tsjekkiske jenta noterte seg for tre scoringer.

I forsvar sto både June Andenæs og Silje Waade godt i perioder, og selv om sjefen nok skulle ha sett et forsvar som var enda tøffere ble Sola nøytralisert utover i den andre omgangen. Fra stillingen 19-21 til 19-24 gikk det drøye fire minutter.

Heretter handlet alt om bortelaget fra Kristiansand. Det var ikke lenger et spørsmål om Vipers kom til å vinne, men hvor stor seiersmarginen var. Ole Gustav Gjekstads rotering av mannskapet gjorde at det var et Viperslag fullt med energi mot slutten av kampen, mens Sola-jentene ble mer og mer slitne.

Vi er ikke fantastisk gode i dag, men vi skrur til når det trengs, og jeg er fornøyd med at vi snur kampen og vinner på en middels dag. Det mangler litt i timingen og det er noe vi må jobbe videre med. Det handler om å sy ting sammen, og å bli mindre naive i forsvar og mer effektive i angrep.

Ole Gustav Gjekstad til TV2 etter kampen.

Til slutt endte det med 25-34 seier etter at Vipers kontret inn seks mål på rad mot slutten av kampen. Etter en rufsete start begynte Vipers-maskineriet virkelig å male etter pausen, og da ble Sola mange hakk for små.

Nå starter oppladningen mot neste kamp som er allerede på onsdag. Da tar Vipers-jentene turen til Tønsberg for å møte Flint. Den kampen har avkast klokken 18.30 og kan sees på direktesport.no og hos Harvey’s i Kristiansand.