Rostov-Don-Vipers Kristiansand (Våg Elite), DELO EHF Champions League 2021 > Kamprapport – Vipers

Med kampene mot FTC ute av verden var det godt å få en ny kamp allerede i kveld. Rostov-Don hadde tatt turen fra Russland for å møte Vipers i Erd utenfor Budapest. Det har lugget litt både i forsvar og angrep for Vipers-jentene på denne turneen, men da kveldens kamp startet var de rosa til å kjenne igjen.

Det gikk riktignok litt trått helt i åpningen. Først scoret det russiske laget på en syvmeter, før deres store stjerne, Anna Vyakhireva, dro seg gjennom på vår venstreside i forsvar. I vårt første angrep fikk vi null uttelling, mens Henny Reistad tok ansvar i ankomst i det andre angrepet.

Så våknet Katrine Lunde i buret. To flotte redninger på rad satt standarden allerede tidlig i omgangen. Da Nora Mørk i tillegg fant Jana Knedlikova to ganger på rad sto det 4-4 i Erd Arena.

Nå gikk kampen inn i en periode der den sto og vippet. Lagene fulgte hverandre tett frem til 6-6 før jentene fra Kristiansand tok grep om tingene. Emilie Hegh Arntzen ble tatt på vei gjennom. Det gav Nora Mørk sjansen fra straffemerket.

Nora satt naturligvis straffekastet i mål. Henny Reistad og Jana Knedlikova var ikke ferdig med å sette ballen i mål de heller. To kjappe mål, ett hver fra venstrebacken og høyrekanten, gav Vipers en 9-6 ledelse etter 13 minutter av kampen.

Den tremålsledelsen besto i drøye ti minutter før et par uheldige aksjoner i angrep gav Rostov-Don muligheten til å kontre inn to scoringer. Venstrekanten Polina Kuznetsova fikk to muligheter til å løpe inn scoringer, og grep begge mulighetene. 13-12 med seks og et halvt minutt igjen av omgangen.

De siste minuttene av omgangen fulgte lagene hverandre som skygger. Til slutt var det de rosakledte som kunne gå til hvilen med en knapp ledelse. Malin Aune hadde kommet inn for Jana Knedlikova, og en scoring to sekunder før pausesignalet gikk fastsatt pauseresultatet til 16-15.

I starten av den andre omgangen var det det russiske laget som viste seg å være sterkest. Rostov-Don var et lite knepp bedre, og klarte å tilrive seg en ledelse tidlig. Vipers-jentene slet i angrep, og etter Vilde Jonassens scoring tidlig i omgangen skulle det gå smått utrolig elleve minutter.

Katrine Lunde sto en flott kamp i Vipers-buret.

På de minuttene gikk det fra Vipers-ledelse på stillingen 17-15 til at bortelaget ledet med 17-20. Ole Gustav Gjekstad tok en timeout for å prøve å bedre spesielt angrepsspillet til de rosa, og det lyktes han heldigvis med.

To kantscoringer, en fra hver side, etterfulgt av to redninger fra Katrine Lunde gav Vipers muligheten til å utlikne. Dessverre ble forsøket stoppet, og Rostov-Don kunne kontre inn til en ny tomålsledelse på 19-21. Men håpet var tent. Vipers-jentene hadde ikke gitt opp å få med seg noe fra kampen.

Og utlikningen skulle komme. Ragnhild Valle Dahl kom inn fra benken og klistret en ball i krysset etter at Nora Mørk hadde redusert i det foregående angrepet. Nå var det ni minutter igjen i Erd utenfor Budapest, og Rostov-Dons trener, Per Johansson, tok en timeout.

Etter den ble det en målvaktsduell. Katrine Lunde stoppet tre gode forsøk, men Rostov-Don hadde en god målvakt de også, og da kampen gikk inn i sitt siste minutt sto det 23-23. Vipers hadde ballen, og Gjekstad tok en ny timeout for å legge planen for et siste angrep.

Ansvaret i det angrepet falt på Emilie Hegh Arntzen. Emilie mottok ballen og tok sats på ni meter i god posisjon. Dessverre var målvakten på riktig sted, og det var Rostov-Don som fikk muligheten til å ta med seg begge poengene hjem til Russland.

Den muligheten grep de. Med ni sekunder igjen på klokka ble de tildelt et straffekast. Katarina Krpez-Slezak tok ballen og plasserte den i nettet bak Katrine Lunde. 23-24 i kampens siste sekund var virkelig et slag på trynet etter at jentene våre hadde gjennomført en god kamp.

Nå får jentene hvile et par dager før Krim Mercator står på motsatt banehalvdel lørdag ettermiddag. Vi kommer tilbake med mer om den kampen.

Målvakt: Katrine Lunde

Venstrekant: Vilde Jonassen

Venstreback: Emilie Hegh Arntzen

Midtback: Henny Reistad

Høyreback: Nora Mørk

Høyrekant: Jana Knedlikova

Strekspiller: Hanna Yttereng