Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Gjerpen HK Skien, NM Senior Kvinner 2021 > Kamprapport – Vipers

Naturlig nok var Vipers storfavoritter da Gjerpen gjestet Aquarama i cupens åttedelsfinale, men at nivåforskjellen var så stor som den var overrasket nok mange. Et heltent Vipers-lag brukte nemlig under tre minutter på å avgjøre kampen.

1-0 kom fra Malin Aune, som returnerte etter en skade som har holdt henne ute i noen uker. Deretter var det Tonje Haugjord Refsnes sin tur, også hun i opptreningsfasen etter en skade har holdt henne ute en periode. Og når Vilde Jonassen bestemte seg for at også hun ville være med på moroa ledet Vipers 4-0.

Da tok Gjerpens trener Pål Oldrup Jensen timeout, og der fortalte han spillerne sine at det som fungerer i 1. divisjon ikke fungerer mot Vipers. Og etter å ha sett åpningen av kampen var det vel ingen som var uenige i akkurat den påstanden.

Etter timeouten fortsatte, dessverre for Oldrup Jensen, akkurat det samme. Ragnhild Valle Dahl satt inn to baller, mens Karine Emilie Dahlum satt en ball i nettet. Da sto det 7-0, og endelig var det Gjerpens tur til å få nettkjenning.

Omgangen fortsatte i det samme sporet. Vipers var overlegne i alle spillets faser, og Gjerpens spillere hadde mer enn nok med å løpe etter. Anført av en meget god Tonje Refnes økte Vipers ledelsen i samme takt.

Med 22 minutter på klokka i Aquarama tok Oldrup Jensen sin andre timeout. Da ledet Vipers 21-7, etter at Jana Knedlikova hadde satt inn den siste scoringen. Også Ragnhild Valle Dahl, Karine Emilie Dahlum, og June Andenæs viste gode takter.

Til pause ledet hjemmelaget med 15 mål. 25-10 var et riktig resultat til pause. Vipers hadde vært totalt overlegne, som ventet, og Gjerpen slet voldsomt med både tempoet og ferdighetene til vertene.

Etter pause gjorde Ole Gustav Gjekstad flere bytter. Inn kom Sunniva Næs Andersen, Marta Tomac, Emilie Hegh Arntzen, Hanna Yttereng, og Nora Mørk. Da satt man med følelsen at ledelsen kom til å øke med minst samme takt utover i den andre omgangen.

Emilie Hegh Arntzen var i kjempeform mot Gjerpen og noterte seg for 10 mål. Foto: Terje Refsnes.

Men det var et helt annet bortelag som kom på banen etter pausen. Anført av en veldig god Andrea Brekke Karlsen, en meget god målvakt i Susanne Andersson, og strekspilleren Katinka Lillevik fikk Vipers en mye tøffere oppgave i den andre omgangen.

I Vipers-buret hadde Andrea Austmo Pedersen kommet inn etter at Evelina Eriksson sto en meget god første omgang. Austmo Pedersen slet litt i starten, men hun spilte seg fint inn i kampen, og stoppet på syv redninger, to mindre enn sin svenske målvaktskollega.

Emilie Hegh Arntzen spilte mot sin gamle klubb, og Emilie var virkelig på hugget. Før pause var hun nær ballen to ganger, og ekspederte to straffekast i mål. Etter hvilen spilte Hegh Arntzen også angrep, og da viste hun at hun er i kjempeform. Smått utrolige 10 mål på 12 forsøk lar seg høre mot en hvilken som helst motstander.

I tillegg til Hegh Arntzen møtte også Sunniva Næs Andersen sin gamle klubb. Sunniva ville ikke være noe dårligere enn Emilie, og på den omgangen hun spilte satt hun syv baller i nettet. Også det veldig bra på bare en omgang.

Til slutt var det aldri spennende i Aquarama, men det hadde heller ingen trodd. Seiersmarginen på 20 mål var mer enn godkjent, men Ole Gustav Gjekstad skulle nok ha ønsket at Vipers slapp inn litt færre mål enn 27.

Vipers 47-27 Gjerpen.