Fana-Vipers Kristiansand (Våg Elite), REMA 1000-ligaen Kvinner 2122 > Kamprapport – Vipers

Midtukekampene mellom to tøffe Champions League-kamper er alltid spennende fra et Vipers-perspektiv, og bortekamp mot et bra Fana-lag er vanskelig uansett forberedelser. Men heldigvis var det jentene fra Kristiansand som kom best i gang.

Faktisk kom Vipers så bra i gang at det skulle stå 3-0 etter få minutter. To scoringer av Marketa Jerabkova, og en flott lobb fra Tuva Høve, var akkurat det bortelaget ønsket seg i Fana Arena. Men reduseringen kom nesten umiddelbart etter Jerabkovas andre nettkjenning.

Christine Karlsen Alver, Fanas talisman, fikk stå forholdsvis upresset på 7-8 meter og sette ballen i nettet bak en sjanseløs Evelina Eriksson. Alvers scoring kickstartet en bra periode for hjemmelaget, og det var naturligvis samme spiller som sto bak scoringen til 6-6. Etter den gode Vipers-starten hadde Fana kjempet seg tilbake i kampen.

I denne perioden av kampen trøblet Vipers voldsomt fremover. Flere innspill til Ana Debelic på linja ble plukket ned, slått bort, eller mislykkes på andre måter. Og det var nettopp etter en slik situasjon Maren Langø kontret inn en redusering til 10-12. Da tok Ole Gustav Gjekstad sin første timeout, og det var en animert Gjekstad som adresserte spillerne sine.

Etter timeouten skulle Vipers score tre på rad igjen. Først Karine Dahlum etter flott forarbeid av Bella Gulldén, før to scoringer av svensken gav Kristiansandsjentene en femmålsledelse. Den ledelsen skulle vare helt til pause.

Omgangens siste scoring var det nevnte Gulldén som sto for. Hun satte en syvmeter i nettet bak Ida Drønen som hadde kommet inn for å vokte bergensernes mål. Da Evelina Eriksson i tillegg vartet opp med sin niende redning før pause fastsatte det pauseresultatet til 15-20.

Ana Debelic ble Vipers’ toppscorer med seks nettkjenninger.

Litt som i starten av kampen skulle det dreie seg om ett lag de første minuttene etter hvilen, men nå var det hjemmelaget som kom best i gang. Fra femmålsledelsen ved pause gikk det kun 8 minutter før Gjekstad måtte ta timeout igjen. Da var bergenserne kun ett mål bak på 21-22.

Nå skulle lagene følge hverandre tett. Vipers klarte å tilrive seg små ledelser hele veien, men hjemmelaget pushet på og klarte å hente inn forspranget gang på gang. Men så skjedde det nesten utenkelige.

Etter 22 minutter av den andre omgangen satt Marit Bøyum inn en scoring. Da ledet Fana 30-29 over Vipers, og varsellampene blinket for alvor for jentene i rosa. To kjappe scoringer, én fra Vipers’ toppscorer Ana Debelic og én fra Nora Mørk, gav Vipers en ettmålsledelse med drøye fire minutter igjen av kampen.

Men Fana hadde langt fra gitt opp. Først utliknet Nora Hagerup, før Bella Gulldén gav Vipers ledelsen igjen på et straffekast. Nå var det kun halvannet minutt igjen og Fanas trener Erlend Lyssand tok en timeout for å klargjøre jentene sine.

Det endte med «7 mot 6»-spill, og det gav Christine Karlsen Alver muligheten til å sette opp Maren Langø på venstrekanten. Hun satt ballen i mål bak Katrine Lunde, og lagene var like langt med omtrent ett minutt igjen å spille.

Nå var det Ole Gustav Gjekstad som tok timeout for å sette opp ett siste angrep for bortelaget. Det endte med et skudd fra Nora Mørk som en veldig god Ida Drønen stoppet. Da endte det med 33-33 og poengdeling i Fana Arena.

Vipers-jentene reiser nå direkte til Frankrike for å møte Metz i Champions League søndag kveld.

Målvakt: Evelina Eriksson

Venstrekant: Vilde Jonassen

Venstreback: Marketa Jerabkova

Midtback: Bella Gulldén

Høyreback: Karine Emilie Dahlum

Høyrekant: Tuva Høve

Linjespiller: Ana Debelic