Videre i NM etter ny klubbrekord! – Vipers

Videre i NM etter ny klubbrekord!

Kampene i NM er alltid en fest, men 16-delsfinalen mellom Vipers Kristiansand og 2. divisjonslaget Godøy lå an til å bli en skikkelig folkefest. Kampen ble flyttet til Sukkevannshallen hvor vår samarbeidsklubb Randesund IL avholdt sin håndballskole, og på fullsatte tribuner fikk de fremmøtte se en håndballeksjon.

Selv om ingen egentlig trodde at Godøy kunne skape noe som helst trøbbel for Vipers, så var det nok ingen som hadde sett for seg det kampforløpet man fikk se. For etter snaue seks minutter hadde enda ikke bortelaget overlistet Dina Frisendal i Vipers’ målet, mens de rosa hadde plassert ballen i nettmaskene seks ganger.

Men så fikk endelig bortelaget hull på byllen. Sara-Beate Dybvik steg til værs bak i banen og sendte i vei et skudd som gikk i mål. Dessverre var det ene målet 50% av målene Godøy fikk før pause. Det neste kom ikke før etter at Vipers hadde notert seg for 20 scoringer.

Inn mot pause fortsatte målene å renne inn, og det var vingene til Vipers som fikk boltre seg mest. Av de 32 målene de rosa satte i nettet de første 30 minuttene sto 21 av scoringene. Sunniva Amalie Næs Andersen (7), Mia Sofia Emmenegger (6), Tuva Ulsaker Høve (6), og Mina Hesselberg (2).

Det ble en konsentrasjonsprøve. Det var kjempeviktig for oss å ta dem på alvor, og ikke møte opp her til tull og tøys. Det er lag vi møter i en tellende kamp, og da må vi ta Godøy på alvor på samme måte som Odense til helga. Det var viktig for oss.

Jeg syns vi satt standarden greit, og vi kjørte på et høyt tempo i hele kampen. Det var få etablerte angrep og mange kontringer, så det var helt perfekt for spesielt kantspillerne våre.

Silje Waade

Da pausesignalet gikk sto det 32-2 på lystavla i Sukkevannshallen, og de fremmøtte hadde virkelig fått valuta for oppmøtet sitt. I tillegg til kantspillernes herjinger hadde Dina Frisendal i Vipers-målet en redningsprosent på over 80, og Jamina Roberts hadde notert seg for syv målgivende pasninger.

Etter pause var det bortelaget som kom best i gang. Karin Vollsund på linja satt inn omgangens første mål, før Vipers Kristiansand satte inn tre på rad. Som i den første omgangen tok Godøy timeout like før 10 minutters spill, og da hadde ledelsen vokst til 41-4.

Jeg syns vi var gode fra start. Vi var fokuserte, og det kan være vanskelig mot en motstander som er litt svakere enn motstanderne vi vanligvis møter. Vi holdt det oppe i 60 minutt, og jeg syns de utfordret oss de gangene vi slapp oss litt ned. Det var en fin utfordring.

Det er ikke noe vi er vant til, og det er vanskelig å holde seg fokusert. Spesielt i forsvar, men, som sagt, syns jeg vi løste det fint. Vi snappet og stoppet mange baller, og Dina gjorde mange gode redninger. Vi gjorde noen småfeil, men det må man regne med uansett hvem man spiller mot.

Lois Abbingh

Som i den første omgangen var det naturligvis de rosa som hadde initiativet og all spill i kampen, men jentene fra Godøy kjempet iherdig og gjorde virkelig alt for å skape en god ramme og en så god kamp som mulig.

Forskjellen på lagene var dog enormt stor, som ventet, og til slutt vant Vipers med smått utrolige 64-7. Som i den første omgangen var det kantspillerne som fikk æren av å sette flest mål i nettet, og Sunniva Amalie Næs Andersen, Mia Sofia Emmenegger, og Tuva Ulsaker Høve leverte alle 11 nettkjenninger. Jamina Roberts satt ni baller i nettet, men hun leverte i tillegg 15 målgivende pasninger.

Nå venter Odense allerede lørdag, og vi håper du har sikret deg billett til kampen!

Målvakt: Dina Frisendal
Venstrekant: Sunniva Amalie Næs Andersen
Venstreback: Jamina Roberts
Midtback: Larissa Nusser
Høyreback: Lois Abbingh
Høyrekant: Mia Emmenegger
Linjespiller: Merel Freriks