Aker Topphåndball-Vipers Kristiansand (Våg Elite), Eliteserien Kvinner > Kamprapport – Vipers

Kampen begynte med et Aker-lag som gikk rett i strupen på Vipers som ikke var på sitt beste i åpningsminuttene. Hjemmelaget ledet 2-0 etter snaue to minutter, men det skulle ikke gå lang tid før gjestene fra Kristiansand hadde tatt igjen det lille forspranget.

Marta Tomac var den som tok ansvar i åpningen. Først satt hun inn to mål selv, før hun serverte June Andenæs på streken. Da var stillingen 4-3 til Aker, men i det neste angrepet snappet Ragnhild Valle Dahl en løs Aker-pasning og kunne løpe inn utlikningsmålet.

Deretter gikk kampen inn i en periode med mange tekniske feil fra begge lag. Like før det som må ha vært en inspirert Ole Gustav Gjekstad-timeout kom Henny Reistad inn. Reistad tok umiddelbart tak i kampen og satt sitt første mål sekunder etter at hun kom på banen.

Etter timeouten gikk det altfor fort for de nyopprykkede gjestene, og anført av Reistad gikk Vipers fra en ettmålsledelse til en seksmålsledelse på kun fire minutter. Med ni minutter igjen av omgangen brukte Akers trener, Henrik Wilhelmsen, sin egen timeout. Han håpet nok på samme effekten som Gjekstad hadde hatt, men Vipers var ustoppelige resten av omgangen.

På det meste ledet gjestene med hele ti mål, men måtte se at hjemmelaget hadde knappet inn forspranget til åtte mål da pausesignalet gikk. Anført av Reistad og Tomac mer eller mindre avgjorde Vipers-jentene kampen de siste tolv minuttene av den første omgangen, og de kunne gå til hvilen på stillingen 11-19.

I den andre omgangen ble kampbildet likt som i avslutningen av den første. Det første som skjedde var at Silje Waade fant Henny Reistad, som dro av en forsvarsspiller og satt ballen i nettet bak Vilde Johansen i Aker-målet.

Etter kampen hadde Ole Gustav Gjekstad følgende kommentar til Vipers.no:

Jeg er godt fornøyd med dagens kamp ut fra tidspunktet på året, og med tanke på at vi har trent lite samspill som vi har de siste ukene. Nå skal vi bli litt bedre på alt fremover, og allerede mot Oppsal blir fokus å få litt mer tempo i alle faser av spillet.

Andrea Austmo Pedersen noterte seg for åtte redninger i den første omgangen. I den andre omgangen fikk Yurou Yang muligheten i Vipers-målet, og den kinesiske målvakten gjorde sakene sine meget bra. Hun noterte seg for seks redninger. Det gav Vipers-målvaktene en redningsprosent på godt over 50!

Fremover i banen var det flere spillere som dro lasset for de rosakledte. Silje Waade og Heidi Løke noterte seg for fem mål, June Andenæs og Marta Tomac satt seks baller i nettet, og Henny Reistad noterte seg for åtte scoringer.

For Aker var det en spiller som bemerket seg ekstra. Karoline Lund var tilnærmet ustoppelig, og satt inn 12 av de 24 målene Aker scorte. I tillegg til Lund gjorde Vilde Johansen en flott kamp i målet, selv om 39 mål fant veien til nettmaskene.

Henny Reistad var ustoppelig i kampen mot Aker.

Kampen ble aldri spennende i den andre omgangen. Vipers hadde full kontroll og kunne skru på cruisekontrollen tidlig. Ole Gustav Gjekstad kunne bruke hele troppen sin og få i gang flere spillere, samt å la andre få hvile.

Til slutt endte det med en 24-39 seier til jentene fra Kristiansand, og nå kan fokus flyttes til søndagens bortekamp mot Oppsal.

Målvakt: Andrea Austmo Pedersen

Venstrekant: Vilde Jonassen

Venstreback: Ragnhild Valle Dahl

Midtback: Marta Tomac

Høyreback: Silje Waade

Høyrekant: Carolina Morais

Strekspiller: June Andenæs