Aker Topphåndball-Vipers Kristiansand (Våg Elite), REMA 1000-ligaen Kvinner 2021 > Kamprapport – Vipers

Etter maktdemonstrasjonen mot Fana i forrige serierunde var det knyttet store forventinger til kveldens kamp mot Aker. Et Vipers i kjempeform er alltid en fryd å se på, og åpningen på kampen i Ullern Flerbrukshall var spektakulær.

Nora Mørk startet kampen på høyrebakspillerposisjon, og det ble tidlig klart at Mørk hadde stått opp på riktig bein. Hun startet kampen med å stå for tre mål og én målgivende av Vipers første syv mål. Faktisk hadde ikke hjemmelaget notert seg for en eneste scoring da Marta Tomac satt inn vår syvende. 0-7 etter seks minutt var mer enn selv det de hardbarkede Vipers-fans kunne ha ønsket seg.

Hjemmelaget våknet heldigvis litt til live etter at trener Henrik Wilhelmsen tok en timeout. 0-7 ble til 4-9 etter scoringer av Janne Eklo, venstrekant Freya Christensen, og to scoringer av Akers toppscorer Karoline Lund.

Men så begynte samspillet mellom de gamle venninnene Nora Mørk og Heidi Løke å fungere for fullt. Gang på gang fant Mørk linjespiller Løke med utsøkte pasninger. I tillegg til Mørks seks scoringer sto hun for 11 målgivende pasninger i den første omgangen. Løke var mottaker av fem av de ballene, og satt naturligvis alle fem i mål.

Ledelsen økte sakte, men sikkert utover i omgangen, og det var i realiteten aldri spennende. Vipers-jentene hadde en liten glipp i forsvarspillet mot slutten av omgangen, men en Ole Gustav Gjekstad-timeout gjorde susen, og jentene fant tilbake til storspillet.

Da pausesignalet gikk ledet Vipers med 11 mål. 13-24 var nok en ledelse med en bismak for treneren vår, da Gjekstad nok hadde ønsket at forsvarsspillet var av like høy kvalitet hele veien. Etter pausen var det som om Vipers hadde restartet alt sammen, og var tilbake der de startet kampen.

Heidi Løke var ustoppelig også mot Aker.

Igjen tok Vipers føringen fra start, og igjen skulle de score mange mål før Aker fikk sin første for omgangen. Mens bortelaget i den første omgangen satt 7 baller uten svar, ble det fire baller før hjemmelaget fikk sin første etter pausen.

Nok en gang klarte dog Aker å spille seg inn i kampen igjen. Mentaliteten Oslo-laget viste gang på gang skal de ha honnør for. De ga aldri opp og gjorde til tider livet surt for Vipers-jentene, uten at de klarte å redusere forspranget nevneverdig.

Etter pausen hadde også Evelina Eriksson overtatt i målet for Katrine Lunde. Den svenske målvakten vartet nok en gang opp med storspill, og stoppet hele 8 av 19 baller i den andre omgangen.

Angrepsmessig var det flere Vipers-spillere som meldte seg på. June Andenæs, Linn Jørum Sulland Henny Reistad, Jeanett Kristiansen og Sunniva Næs Andersen fikk alle score mål i den andre omgangen. Ekstra gledelig var det å se Jeanett Kristiansen tilbake på banen, etter at hun har vært ute med skade i noen uker.

Til slutt var Vipers, som ventet, flere nummer for store for Aker. Sluttresultatet ble 24-47 og Vipers satt dermed ny scoringsrekord i Rema 1000-ligaen, etter at de selv tok den mot Fana forrige serierunde.

Målvakt: Katrine Lunde

Venstrekant: Vilde Jonassen

Venstreback: Ragnhild Valle Dahl

Midtback: Marta Tomac

Høyreback: Hanna Yttereng

Høyrekant: Jana Knedlikova

Strekspiller: Heidi Løke