Byåsen Håndball Elite-Vipers Kristiansand (Våg Elite), REMA 1000-ligaen Kvinner 2021 > Kamprapport – Vipers

Byåsen har fått mye skryt for sin dyrking av unge spillere, og i sesongåpningen er det flere nye som har tatt steget opp for trønderne. Julie Bøe Jacobsen og Marie Rokkones Hansen har fått med seg Dina Klungtveit Olufsen og toppscoreren fra seieren over Oppsal, Andrea Holm Aune, på laget.

I åpningen så de unge Byåsen-jentene litt preget ut. I angrep gjorde de uvante feil, mens det i forsvarsspillet var litt å ta tak i for trener Atle Oliver Johansen. Etter en 7-meter fra Linn Jørum Sulland, en kantscoring fra Jana Knedlikova, og en Heidi Løke-scoringer etter et vakkert innspill fra Emilie Hegh Arntzen, sto det 0-3 til gjestene fra Kristiansand. Men så skjedde det noe.

Heidi Løke satt syv baller i Byåsen-målet i kveldens oppgjør.

Vertene fant ut av angrepsspillet, og spilleren som i fjorårssesongens beste midtre bakspiller, Julie Bøe Jacobsen, var den som satt standarden. Bakspilleren satt inn tre av de fire neste målene for Byåsen, og sørget for at de holdt kontakten.

Etter drøye fjorten minutter så Ole Gustav Gjekstad seg nødt til å ta en timeout. Da viste lystavla i Kolstad Arena 6-7, og det var en mindre fornøyd Vipers-trener som tok en alvorsprat med jentene. Sjefen etterlyste mer aggressivitet i duellspillet bakover på banen, og at de rosakledte skulle unngå de enkle løsningene fremover på banen.

Den timeouten hadde den effekten Gjekstad hadde håpet på. Byåsen holdt følge noen minutter til, men det var bedring å spore i begge ender av banen sett med Vipers-øyne. Nevnte Dina Klungtveit Olufsen satt inn 9-10 scoringer på lekkert vis. På 10 meter gikk den unge bakspilleren i været og limte ballen i krysset bak en utspilt Andrea Austmo Pedersen. Etter den scoringen skjedde det noe i trønderhovedstaden.

Jeg synes vi skrur opp ett hakk midtveis i den første omgangen, og derfra kontrollerer vi det inn. Vi får alle på banen, og det er det viktigste i denne perioden. Personlig synes jeg ting kjennes helt topp ut. Knærne er kjempebra, og jeg er med på trening hver dag.

Nora Mørk til TV2 etter kampen.

Fra 9-10 til en solid ledelse på 9-16 gikk det kun seks minutter. Da Vipers-jentene fant ut av forsvarsspillet kom kontringsmålene, og da slet hjemmelaget med å holde tritt med lynraske Vipers-jenter.

Nora Mørk spiller seg sakte men sikkert varm i Vipers-trøya.

Det roet seg litt de siste minuttene av den første omgangen, men det var fortsatt Vipers som satt standarden. Silje Waade fikk æren av å sette omgangens siste mål i nettet. Mot gamle lagvenninner kom Stjørdalsjenta i høy fart fra bak i banen og skar gjennom forsvaret før hun satt ballen i nettet bak Annick Lipman.

10-19 til pause var litt flatterende, men de siste 12-13 minuttene var Vipers-jentene i en helt egen divisjon, og det var en rolig Ole Gustav Gjekstad som gikk inn til pausepraten. Basert på sluttminuttene av den første omgangen, var det en reell fare for at Vipers skulle drepe all spenning umiddelbart etter hvilen.

I dag synes jeg det går litt tregt. Vi mangler en god del, og det er tydelig at CL-nivået ikke er der enda. Vi vinner klart og tydelig, men det mangler noen prosent på toppnivået vårt. Tidvis er det veldig bra, men det blir oppstykket. Vi taper for mange dueller både offensivt og defensivt.

Ole Gustav Gjekstad til TV2 etter kampen.

Sånn ble det ikke. Byåsen mobiliserte og lot ikke gjestene gjøre det de helst ønsket. Selv om Jeanett Kristiansen satt inn omgangens første mål, kvitterte Byåsen umiddelbart med Andrea Holm Huse ute på venstrekanten.

Nettopp det skulle gjelde for hele den andre omgangen. Et av lagene satt ballen i mål, før det andre gjorde det samme i motsatt ende. For Vipers handlet mye om nettopp Jeanett Kristiansen i den andre omgangen. Sammen med Heidi Løke skulle hun bli Vipers’ toppscorer med syv scoringer.

Jeg bommer på én sjanse i kveld, og får være fornøyd med det. Men jeg kan bedre enn dette, og jeg håper det blir litt mer spissa inn mot Champions League til helga.

Heidi Løke til TV2 etter kampen.

I tillegg til Kristiansen og Løke var det Jana Knedlikova og Sunniva Amalie Næs Andersen som sto for flest scoringer. Begge kantspillerne stoppet på fire scoringer. Knedlikova fikk hvile mer eller mindre hele den andre omgangen, og da kom Karine Emilie Dahlum inn. Dahlum hadde flere muligheter, og på den tredje satt hun ballen i mål bak Lipman i Byåsen-målet.

I motsatt ende vartet Andrea Austmo Pedersen opp med flere klasseredninger. 16 redninger og 21 innslupne gjør at målvakten er veldig nærme redningsprosenten på 50 som alle målvakter vil oppnå. Når man vet at Evelina Eriksson har levert opp mot de samme sifrene i de første kampene, samt at Katrine Lunde lusker i bakgrunnen, lover det veldig godt for det som kommer.

Til slutt ender det med 21-33 i Kolstad Arena. Vipers var i realiteten aldri truet, men det var tydelig på Ole Gustav Gjekstad at han ønsker litt mer av Vipers-jentene når Champions League kastes i gang førstkommende lørdag i Slovenia.

Den Champions League-kampen ser du hos vår partner Harvey’s i Kristiansand, og på Viasat sine plattformer. Avkast i Ljubljana er 18.00.

Målvakt: Andrea Austmo Pedersen

Venstrekant: Vilde Jonassen

Venstreback: Ragnhild Valle Dahl

Midtback: Emilie Hegh Arntzen

Høyreback: Linn Jørum Sulland

Høyrekant: Jana Knedlikova

Strekspiller: Heidi Løke