CSM Bucuresti-Vipers Kristiansand (Våg Elite), DELO EHF Champions League 2021 > Forhåndsomtale – Vipers

CSM Bucuresti-Vipers Kristiansand (Våg Elite), DELO EHF Champions League 2021 > Forhåndsomtale

Etter at nok en Champions League-kamp ble utsatt i midtuka gjør Vipers-jentene et nytt forsøk i den gjeveste europeiske turneringen. Jentene er innlosjert i Romania og CSM Bucuresti står på motsatt banehalvdel lørdag ettermiddag.

Høstsesongen hadde mange utsettelser, som gjorde det vanskelig å finne en rytme, men vi hadde alle et håp om at vårsesongen skulle gå mer smertefritt. Utsettelse allerede i tredje kamp etter EM-pausen satt en effektiv stopper for det.

Nå er det dog klart for kamp igjen. CSM Bucuresti er et av fire lag som har spilt ni kamper i gruppe A. Det rumenske laget står med fem seire, én uavgjort, og tre tap. I forrige Champions League-kamp tapte de 31-27 for FTC fra Ungarn. 

Vipers har kun fått spilt to kamper etter nyttår; storseieren hjemme i Aquarama mot Flint for halvannen uke siden, samt uavgjortkampen mot Esbjerg i Champions League for en uke siden. I kampen mot Esbjerg viste Vipers-jentene mye bra spill, men i perioder ble det for mange tekniske feil. 

Kampene mot CSM er ofte fysiske affærer. Her er det Nora Mørk som stuper gjennom mot gamle lagvenninner.
Foto: Terje Refsnes

CSM Bucuresti er et forholdsvis nytt lag, som ble stiftet så sent som i 2007, men de mangler ikke meritter av den grunn. Både den rumenske ligaen og den rumenske cupen har blitt vunnet fire ganger, i tillegg til at en Champions League-tittel og to bronsemedaljer har blitt innkassert.

Deres aller største stjerne er naturligvis Cristina Neagu. Bakspilleren som har blitt kåret til verdens beste spiller hele fire ganger er motoren i laget, og den som styrer alt som foregår i angrepsspillet.

Crina Pintea er en strekspiller som rager høyt over bakken. Hennes 192 centimeter gjør den rumenske landslagsspilleren til en man definitivt får øye på. I bakspillerrekka finner man blant annet Elizabeth Omoregie i tillegg til Neagu. Den slovenske landslagsspilleren har høyt tempo og et bra skudd. 

I tillegg til Omoregie finner vi Barbara Lazovic. Også Lazovic er slovensk, men hun har lagt opp på landslaget. Om vi tar bort Neagu har Lazovic vært en av de som har scoret flest mål i de siste Champions League-kampene.

På vingene vinner vi spanske Carmen Martin til høyre og franske Siraba Dembele Pavlovic til venstre, mens i buret står Jelena Grubisic. Den rutinerte målvakten har spilt for CSM siden 2015, og kommer til å gjøre sitt ypperste for å stoppe Vipers-jentene.

Kampen mot CSM Bucuresti ser du på Viasat 4 fra klokken 16.00 og hos vår partner Harvey’s i Kristiansand.