CSM Bucuresti-Vipers Kristiansand (Våg Elite), Europacup Kvinner 1920 > Kamprapport – Vipers

Det var venta at Vipers skulle få det tøft i Romania, men i den første omgangen gjorde jentene i rosa alle de spådommene til skamme.

Etter få minutter så det mørkt ut for Vipers. Jelena Grubisic i CSM sitt mål sto som en levende vegg og stoppet blant annet to syvmeterkast. Når Cristina Neagu i tillegg viste seg frem fra sin beste side i motsatt ende sto det 5-2 til hjemmelaget.

Men Vipers-jentene hadde ingen planer om å gi opp. Etter å ha brukt litt tid på å få varmen, tok de skikkelig over i den rumenske heksegryta. Et flott innspill fra Carolina Morais som June Andenæs satt i nettet startet en periode der kampen skulle snues fullstendig på hode.

Først satt Marta Tomac fart direkte mot CSM-forsvaret. De hadde ingen motsvar, og Tomac kunne redusere nok en gang. Deretter smalt det i stolpen bak Andrea Austmo Pedersen. Silje Waade var raskest på returen, og sendte ballen til Sunniva Næs Andersen som allerede hadde startet kontringsløpet sitt.

Da sto det 6-5 i Hall Polivalenta midt i Bucuresti. I det neste angrepet trengte ikke Austmo Pedersen hjelp av stolpen. Hun stoppet ballen og dermed hadde Vipers muligheten til å utlikne. Henny Reistad trengte ikke to invitasjoner da hun fikk sjansen.

Bærumsjenta skulle være i sentrum de neste minuttene. Ved første mulighet plukket hun opp ballen og skøyt over forsvaret og ned i gulvet. Da hadde Vipers-jentene ordnet balanse i regnskapet. Da CSM Bucuresti kastet bort ballen i det neste angrepet var det Reistads tur igjen.

Denne gangen gikk hun rundt forsvaret. Dragana Cvijic, den høyreiste strekspilleren, ble fintet bort, og Reistad skar igjennom forsvaret før hun satt ballen i mål bak en utspilt Grubisic i målet. 6-7, og Vipers hadde kommet tilbake fra den litt trege starten.

Det ble en ordentlig slitekamp i Romania for Henny Reistad og de andre Vipers-jentene.

Nå sto kampen og vippet. I en timeout fra vertene, på stillingen 7-7, gjorde Ole Gustav Gjekstad en taktisk endring. Heidi Løke ble flyttet frem for å ta ut Cristina Neagu av kampen. Det fungerte i form av at Neagu ble nøytralisert for en periode, men da viste CSM at de har flere kort å spille på.

Både Andrea Lekic og Elizabeth Omoregie satt baller i Vipers-målet, men rumenerne klarte aldri å dra fra. Angrepsmessig fikk Vipers involvert kantene sine på en mye bedre måte i denne perioden. Både Vilde Jonassen og Carolina Morais satt ballen i mål og sørget for at bortelaget holdt følge.

Omgangens siste mål sto Hanna Yttereng for. Strekspilleren som har slitt med skader store deler av sesongen er tilbake, og spilte forsvar for Vipers i kveld. Ettersom CSM hadde fått en to minutter like før kunne Yttereng sette ballen i åpent mål, og sørge for at lagene gikk til pause på stillingen 12-11.

Etter hvilen skulle dessverre det meste handle om hjemmelaget. Den andre omgangens to første mål sto henholdsvis Andrea Lekic og Itana Grbic for. Først endte et langt CSM-angrep opp hos Lekic på venstresida, som fant en åpning og skøyt på innsida Austmo Pedersen i Vipers-målet.

Vilde Jonassen fikk lov til å score vårt første mål i den andre omgangen. Etter et langt Vipers-angrep endte ballen til slutt opp ute hos lynvingen på venstresida, Jonassen satset inn og satt ballen i nettet bak Grubisic.

Igjen sto kampen og vippet. Begge lag kom til forholdsvis enkle muligheter som de omsatte i scoringer. Tremålsledelsen CSM rev til seg tidlig i omgangen besto til det var spilt 11 minutter av den andre omgangen.

Da tok hjemmelaget fullstendig over, og tremålssledelsen ble til en syvmålsledelse på bare syv minutter. Selv om Vipers-jentene ikke på noen som helst måte ga opp viste hjemmelaget at de hadde et knepp eller to å gå på når det dro seg til.

Vipers-jentene klarte å mobilisere til en sluttspurt. Anført av en god Silje Waade, og Heidi Løke som vikarierte som straffeskytter, knappet de inn på forspranget og klarte å redusere forspranget med to mål til 27-22.

Heidi Løke satt tre baller i nettet i kveldens kamp.

Kampens siste mål ble scoret av Crina Pintea. Strekspilleren viste styrke og klarte å rive seg løs før hun satt ballen i mål bak Yurou Yang som hadde kommet inn i Vipers-buret. Sluttresultatet 28-22 var omtrent som spådd på forhånd, men Vipers-jentene kjempet hardt og gjorde en god figur, spesielt i den første omgangen.

Målvakt: Andrea Austmo Pedersen

Venstrekant: Sunniva Andersen

Venstreback: Henny Reistad

Midtback: Marta Tomac

Høyreback: Silje Waade

Høyrekant: Carolina Morais

Linjespiller: June Andenæs