Fana-Vipers Kristiansand (Våg Elite), Eliteserien Kvinner > Forhåndsomtale – Vipers

Fana-Vipers Kristiansand (Våg Elite), Eliteserien Kvinner > Forhåndsomtale

Forrige helg ble Tertnes slått 36-31 hjemme i Aquarama. Denne helga er det et nytt Bergenslag som står på motsatt banehalvdel, nå i form av Fana som vi møter på bortebane. Forrige sesong berget Fana plassen i Rema 1000-ligaen med et nødsskrik. De endte på 9 plass, ett fattig poeng foran Gjerpen som måtte spille kvalik. Vi vant begge våre seriekamper mot Fana i 2018-19 sesongen; 36-25 i Bergen og 41-26 hjemme i Aquarama.

Tertnes-kampen var et målshow uten like. Etter kampen var gjennomgangsmelodien fra Vipers-leiren at man var veldig fornøyd med det offensive spillet, men at man fortsatt har mye å gå på i det defensive. Ole Gustav Gjekstad har understreket at Vipers-jentene er i utvikling fra kamp til kamp og trening til trening, og det blir derfor veldig spennende å se om det er noen forbedring i forsvarsspillet til søndag.

Får Vipers-jentene mer å juble for i Bergen?

Fana har slitt litt i serieåpningen. På sine tre kamper har de tapt to (mot Tertnes og Gjerpen) og vunnet én (mot Sola). Bergenslaget har, som Vipers, både scoret og sluppet inn mange mål. De to spillerne som har vist seg mest frem offensivt for Fana er Christine Karlsen Alver, med sine 16 mål, og Andrea Martine Solstad, med sine 14 mål.

Før kampen snakket Vipers.no med Vilde Jonassen, som hadde dette å si:

Vi forventer en kamp med høyt tempo. Fana er et fintesterkt lag som kommer til å kjempe hardt uansett hva stillingen er.

Vi må opp forsvaret vårt. Vi må ha flere taklinger og brudd i spillet. Angrepsmessig må vi fortsette med det gode kontringsspillet, samtidig som vi jobber med å få enda mer flyt i det etablerte angrepsspillet vårt.»

PS: Husk billettsalget til første kamp i Champions League. Vi tar i mot ungarske FTC i Aquarama den 5. oktober. Klikk her for kjøp av billett!