Fana-Vipers Kristiansand (Våg Elite), Eliteserien Kvinner > Kamprapport – Vipers

Fana-Vipers Kristiansand (Våg Elite), Eliteserien Kvinner > Kamprapport

I Fana Arena var det tydelig at begge lagene ville score mange mål. Selv om Vipers åpnet kampen best, og ledet 6-2 etter kun fem minutter, hadde ikke Fana planer om å gi seg uten kamp. Det tok kun to og et halvt minutt før Bergenslaget hadde utliknet til 6-6.

Utover i omgangen fortsatt kampen i det samme ekstreme tempoet. Selv om Vipers ved flere anledninger klarte å øke ledelsen til både to, tre og fire mål, klarte de aldri å riste Fana av seg. I forsvar slet de rosakledte med å finne ut av Oda Mastad på streken, langskuddene til Aurora Hatle og gjennombruddskraften til Celine Solstad.

Etter et kvarters tid tok Ole Gustav Gjekstad sin første timeout. Vipers gjorde flere bytter etter dette, og igjen så det ut som om kampen var avgjort. Da Vilde Jonassen la på til 13-17 få minutter etter timeouten så det ut som om Vipers endelig hadde knekt koden.

Før hvilen var kantspillet til Vipers-jentene upåklagelig. Både Malin Aune og Vilde Jonassen hadde 100% uttelling på skuddene sine, og sto med henholdsvis syv og fem mål. Vipers sitt kontringsspill, som Vilde Jonassen understreket viktigheten av før avreise Bergen, fungerte ypperlig i den første omgangen.

Etter 30 forrykende minutter sto det Fana 18-21 Vipers ved pause. I begynnelsen av den andre omgangen så det ut som om det samme kampbilde skulle fortsette. Begge lag føk i angrep gang på gang, men nå klarte Vipers å stoppe forsøkene fra Fana-spillerne.

Samtidig som Vipers-jentene stoppet angrepsforsøkene fortsatte det gode offensive spillet. Flere spillere tegnet seg på scoringslisten i starten av andre omgang, samtidig som Malin Aune og Vilde Jonassen fortsatte i samme spor.

Andrea Austmo Pedersen og resten av Vipers-jentene hadde nok å juble over i kampen mot Fana.

Etter kun fem spilte minutter av omgangen hadde Vipers økt ledelsen fra 18-21 til 19-27, og nå så Kristiansandslaget seg aldri tilbake. Halvveis i omgangen ledet Vipers fortsatt med åtte mål. Etter en timeout gjorde Gjekstad et par bytter. En av de som kom inn var fjorårets toppscorer i Rema 1000-ligaen, Ragnhild Valle Dahl, og hun viste frem skuddarmen sin. Dahl satt inn fire mål i den andre omgangen.

Det ble aldri ordentlig spennende den siste halvdelen. Fana gjorde sitt ypperste for å kutte forspranget, men godt forsvars- og målvaktsspill gjorde at Vipers beholdt ledelsen sin. Både Aune og Jonassen fortsatte prikkskyting fra kant, mens, blant annet, nevnte Dahl, Emilie Hegh Arntzen, Josefine Intelhus og June Andenæs bidro med scoringer.

Til slutt viste lystavla i Fana Arena 28-38. Etter en heseblesende første omgang, der Fana ga Vipers store problemer, klarte de rosakledte å finne ut av forsvarsspillet. Da hang ikke Bergensjentene med, og Vipers ble som venta for sterke.

Målvakt: Andrea Austmo Pedersen

Venstrekant: Malin Aune

Venstreback: Ragnhild Valle Dahl

Midtback: Marta Tomac

Høyreback: Linn Jørum Sulland

Høyrekant: Vilde Jonassen

Strekspiller: Heidi Løke