Fana-Vipers Kristiansand (Våg Elite), REMA 1000-ligaen Kvinner 2122 > Forhåndsomtale – Vipers

Fana-Vipers Kristiansand (Våg Elite), REMA 1000-ligaen Kvinner 2122 > Forhåndsomtale

Etter nedsablingen av svenske IK Sävehof lørdag kveld venter nye oppgaver for Vipers-jentene torsdag. De tar turen til Bergen for å møte Fana, som har startet sesongen 2021/22 på nesten best mulig måte.

Det var en stille sommer på Vestlandet med tanke på overganger både inn og ut. Candy Jabateh tok turen til Østfold og signert for Fredrikstad, mens Anna Bjørke Kallestad ankom Bergen fra Byåsen. Mest viktig for Fana var kanskje at de klarte å beholde sin største stjerne i Christine Karlsen Alver.

Katrine Lunde ble kåret til banens beste av publikummet i Aquarama mot Sävehof.
Foto: Terje Refsnes

Denne sesongen har Bergenserne startet bra. Kun ett tap har det blitt på de seks første kampene i alle turneringer. I 36-30 tapet borte mot Molde var det kun ett mål som skilte lagene ved pause, men Molde ble for sterke utover i den andre omgangen og dro fra.

Nevnte Alver er, nesten som forventet, Fanas toppscorer så langt denne sesongen. Hun er faktisk også Rema 1000-ligaens toppscorer etter fire spilte kamper. 32 mål på fire kamper gir et snitt på 8 mål per kamp, samme antall og snitt som Thale Rushfeldt Deila i Molde.

Så langt har Vipers-jentene delt på scoringene. Ragnhild Valle Dahl er mestscorende med sine 21 mål, men hele åtte av Vipers-jentene har et snitt på over tre mål per kamp. Det inkluderer fire av nysigneringene: Marketa Jerabkova (3.5 i snitt), Nerea Pena (3.3), Bella Gulldén (3.2), og Ana Debelic (3.0).

Nora Mørk ble toppscorer mot Sävehof i helgas Champions League-kamp
Foto: Terje Refsnes

Som vi alle vet er Vipers-jentene ubeseirede i hjemlig liga. Tapet borte mot Györ i Champions League er det eneste tapet jentene i rosa har blitt påført så langt denne sesongen. Til kampen i Fana Arena er naturligvis Vipers storfavoritter, som alltid når de spiller kamper i Rema 1000-ligaen, men Fana har tidligere vist seg å være en tøff nøtt å knekke.

Kampen i Bergen har avkast klokken 18.00 torsdag 23.09, og kan sees hos vår partner Harvey’s i Kristiansand, eller på direktesport.no.