Gjerpen HK Skien-Vipers Kristiansand (Våg Elite), Eliteserien Kvinner > Kamprapport – Vipers

Etter det tøffe kampprogrammet Vipers har hatt i det siste var en bortetur til Skien noe mange så frem til. Gjerpen er et antatt mye svakere lag enn Vipers, og det var ventet at det skulle bli tilnærmet enveiskjøring i Skienshallen.

Det ble det ikke i den første omgangen. Så langt derifra, faktisk. Vipers var klart best i åpningen, og tre mål av Tonje Refsnes, med tre redninger av Yurou Yang blandet inn, gjorde at bortelaget ledet 3-0 etter få minutter.

Etter seks og et halvt minutt satt hjemmelaget sin første ball i mål. Et angrep ble rullet ut til høyrekant Anna Jacobsen som satte ballen i mål nede ved motsatt stolperot. Etter dette målet fulgte en ny god Vipers-periode, og de rosakledte ledet med fire mål ved to anledninger.

Men så våknet Skienslaget til live igjen. Anført av Oda Olsen ble Vipers-forspranget spist opp. På stillingen 6-7, med litt over 16 minutter på klokka, så Ole Gustav Gjekstad seg nødt til å ta kampens første timeout.

I den timeouten fokuserte Gjekstad på forsvarsspillet. Han mente at elevene sine var for passive og at de måtte ta mer høyde mot Gjerpens angrepsspillere. Gjekstad fikk nok ikke den responsen han hadde håpet på, da kampbildet var det samme også etter timeouten.

June Andenæs gjorde en god kamp mot Gjerpen og satt fem baller i hjemmelagets mål. Foto: Terje Refsnes.

Gjerpen viste til tider flott angrepsspill. Maren Tollefsen var den som tok over etter Oda Olsens gode start på kampen. Tollefsen skjøt fra alle vinkler og avstander, og endte opp med å score åtte mål på ni forsøk.

Inn mot pausen fortsatte kampen i det samme sporet. Lagene byttet på å score og verken Gjerpen eller Vipers klarte å gripe til seg et overtak. Det siste som skjedde i den første omgangen, var at Vipers fikk en syvmeter. Den fikk June Andenæs æren av å ta, og hun lobbet ballen elegant over målvakten.

Det gav Vipers en ettmålsledelse, 13-14, inn i pausepraten. Der må det ha skjedd noe spesielt, for det var et helt nytt Vipers-lag som kom på banen i den andre omgangen.

Etter kampen ga Ole Gustav Gjekstad denne kommentaren til Vipers.no

I dag var vi mye bedre forsvarsmessig. Vi slipper til 13 færre skudd enn mot Fana. Jeg syns dette var en god gjennomkjøring, og jeg er veldig fornøyd med at jeg kunne fordele spilletida ut på hele troppen.

Kjappe mål fra Marta Tomac, Silje Waade, Hanna Yttereng, og en ny syvmeter fra June Andenæs gjorde at Vipers ledet 13-18 nærmest før omgangen hadde startet. Etter knappe seks minutter av den andre omgangen tok Gjerpens trener Pål Oldrup Jensen en timeout. Da sto fortsatt Gjerpen med de 13 målene de hadde scoret i den første omgangen.

Timeouten endret veldig lite for hjemmelaget. Vipers fortsatte i samme sporet, og ledelsen ble bare større og større. Jentene i rosa delte målene søsterlig mellom seg, og alle spillerne så nær som Heidi Løke (som ikke kom på banen i løpet av kampen) og Carolina Morais noterte seg i målprotokollen.

Vipers-jentene fortsatte å male i stykker hjemmelaget, og da det var spilt drøye ti minutter av den andre omgangen ledet gjestene fra Kristiansand med 10 mål. Den andre omgangen ble sånn som man hadde forestilt seg på forhånd, og serielederne viste hvor stor forskjell det er på topp og bunn.

Utover i omgangen roet de rosakledte seg litt, uten at hjemmelaget klarte å redusere forspranget. Til slutt var det klasseforskjell på lagene, og Vipers kunne ta med seg to poeng hjem til Kristiansand etter en 20-33 seier i Skien.

Målvakt: Yurou Yang

Venstrekant: Sunniva Næs Andersen

Venstreback: Henny Reistad

Midtback: Tonje Refsnes

Høyreback: Silje Waade

Høyrekant: Carolina Morais

Strekspiller: June Andenæs