Follo HK Damer-Vipers Kristiansand (Våg Elite), Eliteserien Kvinner > Forhåndsomtale – Vipers

Til lørdag tar Vipers-jentene turen fra Kristiansand til motsatt side av Oslofjorden, nærmere bestemt til Stil Arena på Langhus, for å møte Follo HK til sesongens tredje kamp i Rema 1000-ligaen.

Etter to seire hjemme i Aquarama er det et Vipers med selvtillit som tar turen østover. Selv om trener Ole Gustav Gjekstad har hatt noen småting å utsette på forsvarsspillet både mot Gjerpen og Oppsal, har angrepsspillet vært av meget høy standard.

Follo er et nyopprykket lag, og også et nytt bekjentskap for Vipers-jentene. Nyopprykkede lag har gjerne flere nye spillere, og Follo er intet unntak. Ikke mindre enn åtte nye spillere er signert, og da er det helt naturlig at spillerne bruker noen kamper på å bli vant til hverandre. Det blir spennende å se hvordan de rødkledde fremstår mot Vipers.

Silje Waade er klar for en tøff bortekamp mot Follo. Foto: Terje Refsnes

Follo hadde en tøff sesongåpning, med bortekamp mot Storhamar, og gikk på et 34-22 tap. Follo-jentene hang godt med frem til pause (15-10), men etter hvilen viste Hamar-laget seg fra sin beste side og økte ledelsen jevnt og trutt utover i den andre omgangen.

Silje Waade sa dette til Vipers før avreise:

Vi startet bedre i kampen mot Oppsal. Forsvaret stemte bedre enn mot Gjerpen og vi kom til mange gode sjanser. Grunnen til at vi ikke vinner med større sifre er fordi vi bommet på for mange enkle muligheter alene med keeper.

Follo er et aggressivt lag, som kan spille med høyt tempo. Vi blir nødt til å løpe fort nok hjem, og orientere oss godt i deres ankomstfase for å hindre kontringer mot. I tillegg blir det viktig å fortsette å utvikle de gode relasjonene, være enda mer kompakt i etablert forsvar, samt å være mer skjerpa i avslutningene.