Fredrikstad Bkl.-Vipers Kristiansand (Våg Elite), Eliteserien Kvinner > Kamprapport – Vipers

I en fullsatt Kongstenhall hadde Vipers matchball nummer to. Med poeng i kveldens kamp mot Fredrikstad ville Vipers sikre seriegullet. Hjemmelaget hadde dog planer om å ødelegge etter beste evne.

I åpningen var det en rar håndballkamp man var vitne til. Begge lag brant store muligheter i sine første angrep. Første spiller på scoringslisten ble Fredrikstads Ida Marie Kallhovd på en kontring, og da hadde det gått nesten tre minutter av kampen.

Deretter skulle mye handle om gjestene fra Kristiansand. Med høyt tempo i angrepsspillet, og godt både forsvars- og målvaktsspill, gikk det ikke lang tid før Vipers hadde en solid ledelse. På stillingen 3-7 tok hjemmelagets trener kampens første timeout.

Da hadde både Henny Reistad og Vilde Jonassen notert seg for flere mål. Reistad for tre og Jonassen for to. I tillegg hadde både Heidi Løke og Marta Tomac fått nettkjenning. Vipers varierte fint i angrepsspillet sitt, og vekslet mellom skudd fra bak i banen, innspill til strek og kjappe ruller mot kantene.

Det gjorde det naturligvis svært vanskelig for hjemmelaget som slet med å finne ut av Vipers’ spill. Fredrikstads unge mannskap viste seg dog frem ved flere anledninger. Thale Rushfeldt Deila har slitt litt med en skade de siste ukene, og begynte derfor kampen på benken. Da var det tvillingsøsteren sin tur til å vise seg frem.

Andrea Austmo Pedersen sto en strålende kamp mot Fredrikstad.

Live Rushfeldt Deila har nok havnet litt i skyggen av Thale denne sesongen, men Live er nummer tre på Østfoldingenes toppscorerliste. I denne kampen startet hun kampen i Thales vante posisjon på venstre bakspillerplass. Derfra satt hun tre baller i mål på tre forsøk.

Vipers fortsatte det gode spillet utover i kampen. Vilde Jonassen satt alle sine fire skudd i mål, mens både Marta Tomac og Henny Reistad noterte seg for tre mål i den første omgangen. Da pausesignalet gikk sto det 10-15 på lystavla. Vipers ledet med 7 mål på det meste, og alt hadde gått etter planen så langt.

Etter pausen avgjorde jentene i rosa kampen på få minutter. Knappe fem minutter tok det å øke ledelsen fra 10-15 til 11-20. Da var i realiteten kampen avgjort, selv om det var 25 minutter igjen å spille.

Vipers-jentene spilte med et helt umulig tempo. Gang på gang ble det kontret og løpt inn baller. Det mest spesielle målet var nok Marta Tomac sitt til 11-18. Fredrikstad fikk et frikast, men Marta var den som var mest våken da frikastet ble tatt. Hun snappet ballen og kunne løpe inn en scoring.

Det stoppet ikke der. Andrea Austmo Pedersen storspilte i mål, og noterte seg for 12 mål før Yurou Yang tok over i målet. I tillegg til Austmo Pedersen var det Henny Reistad som viste seg frem i den andre omgangen.

Henny Reistad viste seg frem da Vipers sikret seriegullet mot Fredrikstad.

Reistad gjorde som i den første, og satt ballen i mål de gangene hun ikke spilte opp lagvenninnene sine i gode posisjoner. I tillegg til Reistad var det godt å se at Linn Jørum Sulland var tilbake for fullt. Sulland scoret tre mål selv, og la opp til flere mål med flotte innspill til strek.

Ole Gustav Gjekstad brukte den andre omgangen til å rullere på laget sitt, og alle utespillerne, så nær som Hanna Yttereng som kun spilte forsvar, fikk æren av å sette ballen i mål da Vipers sikret seriegullet.

Da sluttsignalet gikk i Kongstenhallen hadde Vipers scoret ni mål mer enn vertene, og resultatet 24-33 sikret det tredje seriegullet på rad for jentene i rosa.

Nå anbefaler vi alle å møte opp i Aquarama neste onsdag. Da kommer Aker på besøk, gullmedaljene deles ut, og det blir en eneste stor fest. Billetter sikrer du deg ved å klikke på bildet under artikkelen.

Målvakt: Andrea Austmo Pedersen

Venstrekant: Vilde Jonassen

Venstreback: Henny Reistad

Midtback: Marta Tomac

Høyreback: Silje Waade

Høyrekant: Carolina Morais