Fredrikstad Bkl.-Vipers Kristiansand (Våg Elite), NM Senior Kvinner 1920 > Forhåndsomtale – Vipers

Fredrikstad Bkl.-Vipers Kristiansand (Våg Elite), NM Senior Kvinner 1920 > Forhåndsomtale

Etter helgas fest i Aquarama er det tilbake til hverdagen for Vipers-jentene. En cupkamp i Fredrikstad er ikke like glamorøst som Champions League mot Metz, men kampen er akkurat like viktig. En semifinale i cupen er det lagene spiller om i Kongstenhallen til onsdag.

Fredrikstad, som oss, kommer til kampen etter å ha spilt Europacup mot et fransk lag. Østfoldlaget spilte mot ESBF Besançon i EHF Cupens andre kvalifiseringsrunde. Det franske laget ble ett hakk for store, og gikk videre med en margin på fire mål over to kamper.

Silje Waade ser for seg en fysisk kamp i Fredrikstad.

De to toppscorerne til Fredrikstad i Rema 1000-ligaen er bakspillerne Andrea Rønning og Thale Rushfeldt Deila.  I cupen har Rushfeldt Deila stått frem som den store målscoreren. Hele 21 mål på tre kamper er fasit. I forrige cuprunde gikk Østfoldllaget videre etter en knepen 28-29 seier over Gjerpen.

Før kampen tok Vipers.no en prat med Silje Waade:

Det blir viktig at vi fremstår med autoritet for å bevise at det er vi som har tenkt å bestemme i kampen. Hovedfokuset vårt blir på å være konsentrert og på å spille vårt eget spill med så høyt tempo som mulig. Fredrikstad er et fysisk sterkt lag, så det blir ekstremt viktig at vi setter en tøff list fra start og lar det smelle litt i forsvarsspillet.

Avkast i Kongstenhallen er 18.00, onsdag 23. oktober, og kampen kan sees på Direktesport.no.