Fredrikstad Bkl.-Vipers Kristiansand (Våg Elite), NM Senior Kvinner 1920 > Kamprapport – Vipers

I åpningskvarteret av den første omgangen så Fredrikstad ut som det beste laget i Kongsten idrettshall. Hjemmelaget var mer effektive og sto bedre i forsvar enn det Vipers-jentene gjorde. Heldigvis, for Vipers sin del, ble aldri marginen mer enn to mål.

Det var ventet at Thale Rushfeldt Deila og Andrea Rønning skulle sette standarden for Østfoldingene. I den første omgangen lugget det litt i angrep for begge to, men de sto likevel for seks av de tolv målene Fredrikstad scoret de første 30 minuttene.

For Vipers sin del gikk det litt tid før maskineriet begynte å male. I begynnelsen ble det gjort flere upressa feil og det ble bommet på noen enkle muligheter. Etter en Vipers-timeout omtrent halvveis ut i omgangen våknet jentene kledd i rosa. Emilie Hegh Arntzen tok ordentlig tak i kampen, og satt ikke mindre enn syv baller i nettet bak Hanne Sagvold i Fredrikstad-buret.

I tillegg til sine syv egne mål var Hegh Arntzen arkitekten bak syv av Vipers’ scoringer i den første omgangen. På et tidspunkt i kampen leverte hun tre innspill på rad til Heidi Løke; det ene mer utsøkt enn det andre.

Emilie Hegh Arntzen dominerte i cupkampen mot Fredrikstad.

Kristiansandsjentene tok over mot slutten av omgangen, og det unge Fredrikstad-laget fikk se hvilken klasse Vipers-jentene innehar. På de siste seks minuttene av den første omgangen ble det vist frem en leksjon i effektiv håndball i Kongsten Idrettshall.

Fra 12-14 til pauseresultatet 13-20 gikk det utrolig fort, og både Fredrikstadspillerne, publikumet i hallen og TV-produksjonen slet med å henge med på det vanvittige tempoet Vipers-jentene spilte med.

Vilde Jonassen Ga denne komme taren til Vipers.no etter kampen:

Det tar litt tid før vi kommer ordentlig i gang, men de siste ti minuttene av første omgang er forsvaret på og Andrea står godt. Da får vi en god ledelse, som gjør at vi holder roen og gir oss kontroll ut kampen.

For min egen del er jeg mest fornøyd med forsvarsspillet mitt. Jeg står godt og tar imot noen brøyt. Nå gleder jeg, og resten av laget, meg enormt til semifinalen!

I den andre omgangen fortsatte jentene i rosa der de slapp i den første. Andrea Austmo Pedersen åpnet omgangen med å redde to baller på rad, mens Malin Aune scoret to kjappe mål. I tillegg til dette fikk Fredrikstad en tidlig utvisning, som Vipers jentene utnytta til fulle med å score ytterlige to mål.

Etter en timeout fikk Fredrikstad nøytralisert åpningstempoet til Vipers-jentene og begynte å score sine egne mål, samtidig som de klarte å gjøre Vipers sine skuddmuligheter vanskeligere. Til tross for dette ble aldri forspranget markant mindre.

Når kampen så ut til å være under kontroll begynte Ole Gustav Gjekstad å bruke benken sin. Både Ragnhild Valle Dahl, Tonje Refsnes, Yurou Yang og June Andenæs kom inn. Etter den tøffe kampen mot Metz i helga var det nok viktig for Gjekstad å kunne bruke hele troppen. Og ekstra fint var det nok å se at kampbilde ikke endret seg nevneverdig.

Alt i alt hadde nok Vipers-jentene god kontroll på kampen. I perioder av kampen var det unge Fredrikstad helt på høyden med Kristiansandslaget, men de klarte aldri å opprettholde det nivået over tid. Forspranget lå på mellom seks og ni mål i hele den andre omgangen.

Når alt kom til alt viste lystavla i Kongsten Idrettshall 27-34, og Vipers-jentene kunne reise hjem til Kristiansand med en semifinalebillett i bagasjen.