Fredrikstad Bkl.-Vipers Kristiansand (Våg Elite), REMA 1000-ligaen Kvinner 2122 > Kamprapport – Vipers

Kamprapport

Etter store utskiftninger i stallen var det mange som gledet seg til å se Vipers i Rema 1000-liga åpningen mot Fredrikstad. Hadde Ole Gustav Gjekstad allerede fått på plass spillmønstere og det kollektive samspillet, eller kom Vipersspillerne til å trenge en innspillingsperiode?

I starten så det definitivt ut som om Vipers var et stykke unna det nivået vi har vært vant til å se, og vertene i Fredrikstad tok virkelig for seg i åpningen av kampen. Et aggressivt og hardtspillende hjemmelag gjorde det vanskelig for jentene i rosa.

Det var dog Vipers, signert en av nykommerne, som fikk nettkjenning først. Et skudd fra Ragnhild Valle Dahl ble reddet, men returen endte opp på linja hos Ana Debelic som var sikker på sin første mulighet i Rema 1000-ligaen.

Men så begynte trøbbelet for Vipers. Kantbom fra begge sider, et par tekniske feil, og litt forsvarsproblemer, og plutselig ledet Fredrikstad 3-1. Selv om ikke varsellampene blinket hos Ole Gustav Gjekstad på benken, var han nok langt fra fornøyd med det elevene hans viste frem i Kongstenhallen.

Bella Gulldén er en annen sommersignering, og den svenske jenta skulle sette det neste Vipersmålet. Da hadde det godt smått utrolige syv minutter siden Ana Debelic satt Vipers’ første scoring. Og nå løsnet det litt.

Noen gode redninger av Evelina Eriksson, scoringer av Ragnhild Valle Dahl, Sunniva Næs Andersen, Ana Debelic og Bella Gulldén så sto det plutselig 4-8 og det så ut som om Vipers hadde god kontroll. Da tok Fredrikstadtrener Mar Halldorsson timeout for å prøve å finne tilbake til det gode både forsvars- og angrepsspillet jentene hans hadde vist tidligere i omgangen.

Islendingen lyktes i hvert fall delvis med timeoutplanene sine. Fredrikstad stoppet blødningen, og begynte å spille sitt spill igjen. En veldig god Karoline Elise Syversen satte fire scoringer i nettet bak Eriksson, og med det klarte Fredrikstad å holde forspranget på mellom 2 og 4 mål ut omgangen.

Den siste scoringer før pause sto Ragnhild Valle Dahl for. Angrepet stoppet litt opp, men Valle Dahl fikk sendt i vei en underarm som føk inn i nettmaskene. 11-14 ved pause var nok litt mindre margin enn det Gjekstad og Vipers hadde sett for seg.

Etter hvilen var det gjestene fra Kristiansand som kom best i gang igjen. Gjekstad hadde fått rettet litt i begge ender av banen, og Vipers økte fort ledelsen til fem mål etter et par scoringer av Gulldén, én av Evelina Eriksson i åpent mål, og Jana Knedlikova.

Men igjen kom Fredrikstad tilbake. Jentene fra Plankebyen kjempet godt, var aggressive i begge ender av banen, og gjorde en flott figur. Spesielt Benedikte Nesdal, Julie Hulleberg, Karoline Syversen, og målvakt Caroline Martins viste flotte takter.

For Vipers var det Sunniva Næs Andersen som ble toppscorer. Kantspilleren kontret inn scoring etter scoring i den andre omgangen, og stoppet ikke før på syv nettkjenninger.. I tillegg til Andersen satt Jana Knedlikova på motsatt kant seks scoringer, det samme som Bella Gulldén.

Fredrikstad holdt godt følge, men til slutt ble Vipers noen nummer for store. De siste minuttene rant scoringene inn, og sluttresultatet ble 23-33. En timålsseier i en kamp Ole Gustav Gjekstad nok ikke er helt fornøyd med er mer enn godkjent.

Nå venter Oppsal i Aquarama søndag kveld, og vi kommer tilbake med mer om den kampen.

Målvakt: Evelina Eriksson

Venstrekant: Sunniva Amalie Næs Andersen

Venstreback: Ragnhild Valle Dahl

Midtback: Bella Gulldén

Høyreback: Karine Emilie Dahlum

Høyrekant: Jana Knedlikova

Linjespiller: Ana Debelic