FTC-Rail Cargo Hungaria-Vipers Kristiansand (Våg Elite), DELO EHF Champions League 2021 > Kamprapport – Vipers

Etter maktdemonstrasjonen mot Metz onsdag kveld var det knyttet spenning til om Vipers-jentene kunne fortsette det gode spillet mot FTC. I den første omgangen så det ut som om den korte tiden mellom kampene preget jentene i rosa.

Som i kampen mot Metz var det å få tak i linjespilleren forsvaret vårt slet mest med i åpningen. To ganger ble ballen spilt inn tyske Julia Behnke på streken, og to ganger fikk den 180 centimeter høye spilleren nettkjenning.

Heldigvis startet Henny Reistad kampen bra. Først satt hun et underarmsskudd i nettet, før hun satt i gang det neste angrepet som førte til at Malin Aune, som startet på høyrekanten, kunne utlikne for gjestene. 2-2 etter 6.39, og lagene kom til å følge hverandre tett de neste minuttene.

Etter 14 minutter satt Sunniva Næs Andersen ballen under målvakten etter en kontring, og gav Vipers ledelsen 5-8. Nå tok FTC sin trener, Gabor Elek, en timeout, og noe skjedde med det ungarske laget etter den praten.

Fra tremålsledelse til uavgjort, 8-8, gikk det under fire minutter, og det var Ole Gustav Gjekstads tur til å legge timeoutkortet på bordet. Også Gjekstad fikk responsen han ønsket fra jentene sine.

Det ble en tøff kamp for Ragnhild Valle Dahl og de andre Vipers-jentene.

8-8 ble til 8-10 etter en straffescoring av Linn Sulland og en ny scoring av Malin Aune. Med ti minutter igjen av omgangen hadde Vipers en god mulighet til å gå til hvilen med overtaket i Elek Guyala Arena.

Sånn ble det dessverre ikke. Vertene satt opp tempoet både i angrep og i forsvar, og gjorde det ekstremt vanskelig for gjestene fra Kristiansand. Herfra og ut skulle Vipers faktisk kun få nettkjenning én gang.

Samtidig våknet FTC sin store stjerne, Noemi Hafra, til liv. To mål og et par målgivende pasninger de siste ti minuttene gjorde at vertene kunne ta pause med en 14-11 ledelse. Etter hvilen fortsatte dessverre mye av det samme som i den første omgangen.

Katrin Klujber, FTC sin andre store stjerne, satt omgangens første scoring på en syv meter. Deretter var det to Vipers-scoringer. Først gikk Henny Reistad på tvers av forsvaret og satt en ball i mål, før Nora Mørk fant åpningen i ankomsten og kunne løfte ballen i nettet.

Men så raknet det litt i Vipers-forsvaret. Gang på gang utfordret FTC med høyt tempo, og de rosakledte hadde ingen motsvar. Med ledelsen tilbake på fire mål så det tungt ut med tanke på å ta med seg poeng fra kampen.

Håpet var dog ikke helt ute. Ledelsen skulle reduseres til to mål. Først på stillingen 19-17 etter at Emilie Hegh Arntzen hadde klint en ball i vinkelen, deretter på 20-18 etter en Linn Sulland straffe. Så fikk man virkelig troen på at Vipers skulle klare å snu matchen.

Nora Mørk fant først Malin Aune på kanten, før hun i neste angrep tok saken i egne hender. I overtall satt Mørk ballen i åpent mål fra dypt inne på egen banehalvdel. Dessverre ble ting mye tyngre allerede i det neste Ferencvaros-angrepet.

Malin Aune ble Vipers sin toppscorer med sine syv scoringer.

Den samme Mørk spilte høyre toer i forsvar i denne perioden, og dessverre kom hun på etterskudd i en duell med Naomi Hafra og pådro seg en to minutter. Vipers holdt godt følge i overtallet, og lå kun to mål bak da de ble fulltallige igjen.

Igjen klarte jentene å redusere til ettmålsledelse for vertene, men så var det game over i Ungarn. Fra 23-22 til 28-23 til vertene gikk det fort, og med ti minutter igjen var kampen i praksis avgjort i hjemmelagets favør.

De rosakledte fra Kristiansand klarte å mobilisere, og klarte å redusere ledelsen til to mål igjen, men det var dessverre det nærmeste Vipers kom poeng mot FTC denne lørdagen. Da sluttsignalet gikk sto det 30-28 på lystavla, og Vipers gikk på sitt første tap i denne sesongs Champions League.

Nå blir det en ny kort hvilepause før «hjemmekampen» mot FTC spilles mandag kveld. Den kampen har avkast klokken 17.30 og vises også hos vår partner Harvey’s i Kristiansand og på Viasat sine plattformer.

Målvakt: Evelina Eriksson

Venstrekant: Sunniva Næs Andersen

Venstreback: Emilie Hegh Arntzen

Midtback: Henny Reistad

Høyreback: Nora Mørk

Høyrekant: Malin Aune

Strekspiller: Hanna Yttereng