FTC-Rail Cargo Hungaria-Vipers Kristiansand (Våg Elite), Europacup Kvinner 1920 > Forhåndsomtale – Vipers

FTC-Rail Cargo Hungaria-Vipers Kristiansand (Våg Elite), Europacup Kvinner 1920 > Forhåndsomtale

Vipers-jentene har ankommet Ungarn og har begynt forberedelsene til lørdagens kamp mot FTC-Rail Cargo Hungaria i Erd Arena. Da FTC gjestet Aquarama i begynnelsen av oktober ble det en solid seier for jentene i rosa. Hele ni mål ble seiersmarginen, etter at Heidi Løke noterte seg for ni scoringer.

Heidi Løke var i fyr og flamme i hjemmekampen mot FTC. Fortsetter Løke der hun slapp?

Etter FTC-kampen har det vært litt tøft i Europa for Vipers. Tap borte mot Podravka, uavgjort hjemme i Aquarama mot Metz, før det franske laget vant på hjemmebane forrige helg. Det betyr at Metz allerede har sikret seg avansement fra Gruppe A. FTC ligger på andreplass, ett poeng foran Vipers.

Vipers.no tok en prat med Silje Waade på hotellet i Budaörs:

Først og fremst er FTC et godt angrepslag med mange duellsterke spillere. Det blir utrolig viktig for oss å stå tett og ta høyde i duellene. Vi ønsker å plage de ordentlig med kontringsspillet vårt, da de stort sett gjør ett eller to bytter angrep/forsvar. I angrepsspillet vårt skal vi sørge for å ta duellene og holde et høyt balltempo. Vi gleder oss skikkelig til å spille kamp!

Det betyr at FTC, med seier i denne kampen, vil sikre avansement til neste runde. Vipers vil med seier over FTC, og et gunstig resultat i kampen mellom Podravka og Metz, sikre sin billett til mellomrunden i Champions League.

I forrige kamp slo det ungarske laget Podravka 26-27 i en utrolig spennende kamp i Kroatia. FTCs toppscorer, den 20 år gamle bakspilleren Katrin Klujber, var også den som satt flest baller i nettet mot Podravka med fem mål.

Siste gjennomkjøring før morgendagens kamp ble gjort fredag kveld. Vipers-jentene hadde en rolig treningsøkt i hallen der kampen spilles, i hovedsak for å få igang bena etter en dag på reisefot, men også for å øve på enkelt detaljer før lørdagens skjebnekamp.

Det meldes om god stemning i Vipers-leiren uten nye skadeproblemer. Hele troppen trente for fullt uten begrensninger, og spillerne virker tente dagen før FTC står på motsatt banehalvdel.

Kampen har avkast klokken 19.30 i morgen lørdag, og kan sees på Viasat 4 og Viaplay i Norge.