Györi Audio ETO KC-Vipers Kristiansand (Våg Elite), DELO EHF Champions League 2122 > Forhåndsomtale – Vipers

Györi Audio ETO KC-Vipers Kristiansand (Våg Elite), DELO EHF Champions League 2122 > Forhåndsomtale

Regjerende Champions League-mester klinger godt i ørene på Vipers-fansen, og i morgen starter forsvaret av tittelen Vipers sikret seg i Budapest i mai. En ny tur til Ungarn for å møte håndballens stormakt de siste 10 årene, Györ, er kanskje den tøffeste mulige starten på Champions League 2021/22.

Serieåpningen her hjemme har vært resultatmessig bra, men Ole Gustav Gjekstad har hele tiden sagt at det nykomponerte laget trenger tid på å spille seg varme. Bekreftelsen på det kom i førsteomgangen mot Follo onsdag kveld. Da sa Gjekstad at den omgangen var det dårligste han hadde sett på mange år fra et Vipers-lag.

Bella Gulldén, her fra kampen mot Follo
Foto: Annick Nielsen

Heldigvis viste jentene styrke, og i den andre omgangen feide de Follo oppskriftsmessig av banen for å opprettholde den feilfrie seriestarten. Gyør på sin side har også hatt store utskiftninger i sommer.

Ambros Martin har tatt over som trener etter Gabor Danyis exit mot slutten av forrige sesong. Som hos Vipers har også spillerstallen endret seg drastisk. Syv spillere har forlatt klubben, og syv nye har kommet inn. 

Amanda Kurtovic (Dunarea Braila), Anita Görbicz (lagt opp), og Eduarda Amorim (Rostov-Don) er blant de som har forlatt klubben, mens Noemi Hafra (FTC), Crina Pintea (CSM Bucuresti), og Sør-Koreanske Eun Hee Ryu (Busan) har ankommet den ungarske storklubben.

Tuva Høve setter en av sine scoringer mot Follo
Foto: Annick Nielsen

I sesongens første kamp ble Siofok slått med 32-40, og det var to av Györs Norske spillere som viste seg frem. Veronica Kristiansen ble toppscorer med åtte fulltreffere, mens Stine Bredal Oftedal og Viktoria Lukacs satt seks baller hver i nettet.

Kampen mot Györ har avkast klokken 18.00 og vises hos vår partner Harvey’s i Kristiansand, og på Viasat sine plattformer.