HC Podravka Vegeta-Vipers Kristiansand (Våg Elite), Europacup Kvinner 1920 > Forhåndsomtale – Vipers

HC Podravka Vegeta-Vipers Kristiansand (Våg Elite), Europacup Kvinner 1920 > Forhåndsomtale

Når FTC ble slått i Aquarama var det den perfekte Champions League starten. Førstkommende søndag står en ny test for tur, når vi reiser til Kroatia for å spille mot Podravka. Det kroatiske storlaget har dominert den hjemlige serien på 2000-tallet, og har vunnet hele 17 av 19 mulige titler siden årtusenskiftet.

I forrige sesongs Champions League-turnering slet Podravka voldsomt. En seier, en uavgjort, og fire tap var fasit etter gruppespillet. Denne sesongen begynte det kroatiske laget på samme måte. Et 40-26 tap mot Metz i åpningskampen var ikke det trener Zlatko Saracevic hadde sett for seg.

Får Vipers-jentene mer å juble for i søndagens Champions League-kamp?

Selv om Vipers vant sin åpningskamp komfortabelt, og Podravka tapte sin med enda større sifre, betyr ikke det at dette blir en enkel kamp. Mot Sola startet Vipers litt tregt og det har man ikke råd til i Champions League uansett hvem motstanderen er.

Ole Gustav Gjekstad sa dette til Vipers.no før kampen:

Vi møter et lag som er utrolig gode på hjemmebane. De har en gullmedalje fra Champions League på CV’en, i tillegg til flere nasjonale titler. Hovedfokuset vårt blir tempo både i angrep og forsvar. I tillegg til tempo må vi løpe godt både i kontringer og i returløp.

Avkast i Kroatia er søndag 13. oktober klokken 18.00. Kampen kan sees hos Harvey’s Sportsbar, som viser alle Vipers bortekamper, og på Viaplay.