Metz Handball-Vipers Kristiansand (Våg Elite), DELO EHF Champions League 2021 > Forhåndsomtale – Vipers

Metz Handball-Vipers Kristiansand (Våg Elite), DELO EHF Champions League 2021 > Forhåndsomtale

Etter nok en lang spillepause er det endelig dags for håndballkamp igjen. Det franske storlaget Metz er første motstander når Vipers setter i gang en omfattende europaturné med mål om å ferdigspille gruppespillet i Champions League.

Forrige uke ble det klart at Rema 1000-ligaen utsettes i ytterlige to uker som følge av koronaviruset. Det betyr at Vipers etter planen ikke skal spille i hjemlig serie før 17. februar. Derfor gjøres det nå et forsøk på å fullføre gruppespillet i Champions League.

Det starter mot Metz onsdag kveld. Kampene mot laget fra nord-øst i Frankrike pleier å være tette og harde affærer, og det er ingen grunn til at dette oppgjøret skal bli annerledes.

I Champions League er fasit syv seire og tre tap for de gulkledde fra Moselle departementet. De siste to kampene har begge vært mot FTC, og endte med tomålstap i Ungarn og ettmålsseier hjemme i Les Arènes.

Sunniva Næs Andersen jubler for scoring i en tidligere Champions League-kamp.
Foto: Terje Refsnes

De to oppgjørene mot Metz forrige sesong endte med uavgjort etter en thriller i Aquarama, og et stortap på bortebane. Til det stortapet i Frankrike manglet dog Vipers mange spillere, og det hadde vært stor belastning på de som Ole Gustav Gjekstad hadde tilgjengelig til kampen.

Denne gangen er det et ganske annerledes Vipers som reiser på tur. Det er et lag som har vært i god form, og som har mange strenger å spille på. Og det trengs før denne potensielt strabasiøse rundreisen i Europa.

Kampene mot Metz 03.02 og FTC 06.02 er begge bekreftet at spilles. I tillegg kan det komme kamper mot FTC 08.02, mot Rostov Don 10.02 og Krim Mercator 13.02 dersom EHF og alle klubbene blir enige på kort varsel. Vi kommer tilbake med mer informasjon om de neste kampene så fort det foreligger. 

I morgen kan du se Metz mot Vipers hos vår partner Harvey’s i Kristiansand, og på Viaplays platformer. Den kampen har avkast klokken 18.45.