Metz Handball-Vipers Kristiansand (Våg Elite), DELO EHF Champions League 2021 > Kamprapport – Vipers

Etter en ny lang kamppause fikk endelig Vipers-jentene lov å tre på seg den rosa matchtrøya igjen. Bortekampen mot Metz onsdag kveld var starten på en Europaturné nesten ute sidestykke. Og i den første omgangen så det i høyeste grad ut som om jentene våre var klare for oppgaven.

Kampen åpnet med at Katrine Lunde plukket et skudd fra den kroatiske bakspilleren Micijevic, og det var starten på det som skulle bli en strålende omgang for målvaktsveteranen vår. Hele ni redninger skulle Lunde stå for før pause.

Fremover gikk det fort for begge lag. Henny Reistad satt Vipers’ første mål. Stående på bakken sendte hun av gårde et knallhardt skudd. Metz sin gode målvakt, Hatadou Sako, klarte ikke å stoppe ballen fra å krysse mållinja og bortelaget gikk opp i ledelsen.

Allerede i Metz sitt første angrep skulle man se et tydelig tegn på hvordan det franske laget ville spille angrep denne kvelden. Et flott innspill til strekspilleren, Astrid N’Gouan, ble omsatt i scoring. Og nettopp dette var noe hjemmelaget kom til å forsøke flere ganger.

Nå skulle kampen stå å vippe i en lang periode. Vipers var nok hakket hvassere i forsvarsspillet, men offensivt slet de rosakledte med å sette ballen i mål. Nevnte Sako i buret, i kombinasjon med litt slappe avslutninger, gjorde at Vipers-jentene ikke klarte å omsette overtaket i banespillet til målprotokollen.

Katrine Lunde var i storform i toppkampen i Frankrike onsdag kveld.

Vipers lå et par mål foran Metz i hele den første omgangen. Hadde man dog hatt den uttellingen vi har blitt vant til å se kunne ledelsen ha vært mye større. Hele 13 redninger noterte Sako seg for i den første omgangen, og om man kunne ha omsatt bare halvparten av de i mål ville det ha sett ganske annerledes ut i Les Arènes de Metz.

Da pausesignalet gikk sto det 11-13 på resultattavla. En tomålsledelse er naturligvis ingen trygg ledelse i håndball, men man satt med følelsen av at det var Vipers som hadde mest å gå på før hvilen. Etter pausen fortsatte kampen i mer eller mindre det samme sporet.

Hjemmelaget fortsatte med det samme som før pausen. Det var nettopp Metz som satt omgangens to første mål, og begge to kom etter innspill til streken. Som i den første omgangen var det Henny Reistad som satt vårt første mål.

Nettopp Reistad skulle mye dreie seg om i åpningen av omgangen. Tre av Vipers’ fem første mål var det Bærumsjenta som satt i mål. De to andre målene kom etter en syvmeter fra Nora Mørk, og en flott scoring av Hanna Yttereng på streken.

Nå, som i den første omgangen, fulgte lagene hverandre tett. Etter 13 minutter av den andre omgangen tok Ole Gustav Gjekstad en timeout. Da var stillingen 21-21, og spenningen var nesten uutholdelig.

Gjekstad gav noen gode beskjeder og sendte jentene sine utpå igjen, men nå skulle Metz ta over de neste minuttene. For første gang i kampen var det de franske jentene som ledet. Først 22-21, så 23-22, og 24-23.

Sunniva Næs Andersen hadde hatt en stille kveld på jobben, men nå var det Skiensjentas tur til å skinne. En fin pasning fant Sunniva ledig på venstrekanten, og hun leverte til de grader. Med sitt sedvanlige trickskudd overrumplet hun Metz sin målvakt. 24-24 og balanse i regnskapet.

I Vipers’ neste angrep ble June Andenæs stoppet på urettmessig vis ifølge dommerne. Meline Nocandy måtte sette seg to minutter på benken, og det gav Vipers-jentene den muligheten de trengte for å avgjøre kampen.

Henny Reistad gjorde nok en god Champions League-kamp.

Heldigvis tok de rosakledte den muligheten. Emilie Hegh Arntzen satt ballen i åpent mål fra midtbanen, før Nora Mørk hamret et straffekast opp i krysset. I mellomtiden hadde Metz redusert så stillingen var 25-27 med seks minutter igjen.

Nå gikk det fort frem og tilbake med mange tekniske feil, men det så ut som om Henny Reistad avgjorde kampen i vår favør da hun satt inn 26-29 med drøye to minutter igjen. Metz ville det dog annerledes.

Først fikk de en syvmeter som ble satt i nettet, før Meline Nocandy satt inn en scoring fra 8 meter. 28-29 med 23 sekunder igjen. Heldigvis holdt Vipers-jentene hodet kaldt.

Metz møtte de rosakledte langt fremme på banen i det siste angrepet, men jentene traff med pasningene, og da Nora Mørk fikk ballen med seks sekunder igjen på klokka satt hun fart mot forsvaret og fikk et frikast. Det var det siste som skjedde i kampen.

28-29 seier borte mot Metz er meget bra, og det gir oss et fantastisk utgangspunkt for resten av denne Europaturneen vi er på. Nå er det et par dagers hvile før Metz står på motsatt banehalvdel lørdag ettermiddag.

Målvakt: Katrine Lunde

Venstrekant: Vilde Jonassen

Venstreback: Emilie Hegh Arntzen

Midtback: Henny Reistad

Høyreback: Nora Mørk

Høyrekant: Jana Knedlikova

Strekspiller: Hanna Yttereng