Metz Handball-Vipers Kristiansand (Våg Elite), DELO EHF Champions League 2122 > Forhåndsomtale – Vipers

Metz Handball-Vipers Kristiansand (Våg Elite), DELO EHF Champions League 2122 > Forhåndsomtale

Det er en sulten Vipers-gjeng som dro direkte fra Bergen til Frankrike. Uavgjortresultatet mot Fana skal revansjeres i Champions League-oppgjøret mot det franske storlaget Metz. Men jentene fra vest i Frankrike har vist seg som tøffe motstandere i de tidligere oppgjørene mellom lagene.

Etter 33-33 i Bergen sa Ole Gustav Gjekstad at det var ingen unnskyldninger for Vipers-jentene. De var simpelthen ikke gode nok, og at det måtte en real nivåøkning til før bortekampen mot Metz søndag ettermiddag.

Som Vipers har Metz skiftet ut mange spillere før denne sesongen. Hele ti spillere forlot klubben, mens kun tre kom inn portene. Det franske laget har slitt med økonomien, og det er grunnen til at de ikke hadde muligheten til å erstatte alle spillerne som dro videre.

Nora Mørk ble toppscorer i Vipers’ forrige Champions League-kamp.
Foto: Terje Refsnes

Kanskje viktigst for trener Emmanuelle Mayonnade var at Meline Nocandy, Orlane Kanor, og Louise Burgaard ble værende i klubben. Og de tre spillerne har vært svært delaktig i at Metz er ubeseiret i den franske ligaen så langt.

I tillegg til gode prestasjoner på hjemmebane startet også Champions League-sesongen bra. Odense ble slått 27-21, og det var nevnte Nocandy som ble toppscorer for de franske jentene. 

Vipers har, som kjent, startet tittelforsvaret sitt med én seier og ett tap. Sävehof ble slått i Aquarama, mens Györ ble for tøffe på bortebane. Så langt er det Ragnhild Valle Dahl som har scoret flest mål for Vipers (17 mål på to kamper), mens Nora Mørk ble toppscorer mot Sävehof. Da satt Mørk inn hele 12 scoringer.

På de seks foregående oppgjørene lagene mellom står Metz med tre seiere, Vipers har vunnet to, mens én kamp har endt uavgjort. 

Kampen ser du hos vår partner Harvey’s i Kristiansand, og på Viasat sine plattformer fra klokken 16.00