Metz Handball-Vipers Kristiansand (Våg Elite), DELO EHF Champions League 2122 > Kamprapport – Vipers

Champions League er toppen av europeisk klubbhåndball. De beste lagene møter hverandre, og, som vi alle vet, er Vipers regjerende mestere. Metz har dog hatt et godt tak på Vipers. Tre ganger har de franske damene slått Vipers på de seks møtene lagene imellom.

I dagens oppgjør øst i Frankrike var det hjemmelaget som begynte best. De tre første Vipers-angrepene endte med kontring imot. Én ble satt i mål av Chloe Valentini, et forsøk traff tverrliggeren, mens Katrine Lunde plukket den siste.

Det gav Vipers muligheten til å beholde kontakten. Nora Mørk tok saken i egne hender i starten. Tre av Vipers’ fire første scoringer ble satt i nettet av nettopp Mørk. Den siste var det høyrekant Jana Knedlikova som omsatte i scoring. Men så, etter Bella Gulldéns nettkjenning til 4-5, tok hjemmelaget fullstendig kontrollen.

4-5 ble til 9-5 etter en leksjon i effektiv angrepshåndball. Da tok Ole Gustav Gjekstad en timeout for å prøve å stoppe lekkasjen i Vipers sitt forsvar. Gjekstads timeout gav resultater. Firemålsledelsen ble redusert til to. Først til 9-7, så 10-8, før Zsuzsanna Tomori noterte seg for sin eneste scoring i førsteomgangen til 11-9.

Nå var det Emmanuelle Mayonnades tur til å ta timeout, og den franske treneren fikk også god effekt av å snakke med laget sitt. Tre scoringer på rad på de siste fire minuttene av omgangen gav Metz en femmålsledelse til pause. 14-9 ved pausesignalet etter at Vipers trøblet i angrepsspillet sitt.

Etter at trenerne hadde fått adressere spillerne sine i ro og mak i pausen skulle de siste 30 minuttene vise om Vipers kunne hente inn forspranget. Og det var Ragnhild Valle Dahl som satt inn den andre omgangens første scoring.

Vipers toppscorer så langt denne sesongen utfordret i midten, dro seg utover i banen og klarte å vri skuddet tilbake i langhjørne. En flott prestasjon av Valle Dahl som kom til fryktelig får muligheter før pausen.

Et par angrep senere var det Valle Dahl som viste seg frem igjen. I ankomsten gikk hun i været og hamret en ball helt nede ved stolperota. Da var Vipers kun tre mål bak. To færre enn ved halvtid. Men Metz viste kvalitetene sine nesten umiddelbart.

Meline Nocandy, Metz sin kanskje største stjerne, satte fart mot Vipers-forsvaret og klinket ballen i nettet bak Katrine Lunde. Så skulle det bli noen rotete minutter i Palais De Sports i Metz for begge lag.

7 meter bom fra Bella Gulldén, tekniske feil fra Metz, og flere redninger fra Katrine Lunde var det som skjedde de i denne perioden av kampen. Forspranget vekslet på å være på tre og fire mål. Vipers hadde spilt seg gradvis inn i kampen, mens frekvensen i hjemmelagets tekniske feil økte litt.

Dessverre for Vipers gjorde også jentene kledd i rosa flere tekniske feil i denne perioden av kampen. En brøyt, en tramp, og et par skuddbom gjorde at Vipers ikke fikk helt kontakt, som de hadde muligheten til i denne perioden av kampen.

Så satte Metz inn støtet. To kjappe, nesten helt identiske, scoringer av Meline Nocandy og Bruna De Paula gav hjemmelaget på ny en firemålsledelse. I tillegg våknet hjemmelagets målvakt Hatadou Sako skikkelig til liv.

Tre-fire kvalifiserte redninger fra de gulkleddes sisteskanse i løpet av få minutter gjorde jobben fryktelig vanskelig for gjestene fra Kristiansand. Plutselig hadde ledelsen økt til fem mål igjen. 22-17 med drøye 8 minutter igjen. Sako skulle avslutte kampen med en redningsprosent tett opptil 50. Noe som er ekstremt bra.

Gledelig for Vipers var at Katrine Lunde også viste gryende form. Champions Leagues eldste spiller viste at hun fortsatt er en av verdens aller beste målvakter. Også Lunde endte med en veldig respektabel redningsprosent.

Som ventet ble det tøft for Vipers i Frankrike, og Metz ble for vanskelige å tukte på dette tidspunktet av Vipers sin sesong.  Det var tydelig at Vipers-jentene fortsatt trenger tid på å bli kjent med hverandre, selv om man hele tiden ser tegn på bedring. Til slutt endte kampen 23-18 i favør av hjemmelaget.

Nå er neste oppgave for Vipers cupkampen mot Larvik onsdag ettermiddag. Vi kommer tilbake med mer om den kampen.

Målvakt: Katrine Lunde

Venstrekant: Sunniva Næs Andersen

Venstreback: Ragnhild Valle Dahl

Midtback: Bella Gulldén

Høyreback: Nora Mørk

Høyrekant: Jana Knedlikova

Linjespiller: Ana Debelic