Molde Elite-Vipers Kristiansand (Våg Elite), Eliteserien Kvinner > Kamprapport – Vipers

Molde Elite-Vipers Kristiansand (Våg Elite), Eliteserien Kvinner > Kamprapport

Etter tapet i Kroatia var det et revansjelysten Vipers-lag som satt seg på flyet til Molde. Hjemmelaget hang godt med i starten, men jentene kledd i rosa viste seg å være for sterke. Til slutt viste lystavla i Molde Arena 24-33.

Det ble en veldig jevn åpning på kampen. Vipers scoret først, men Molde svarte gang på gang. Anniken Obaidli satt standarden for hjemmelaget med sine åtte mål i kampen, og oppskriftsmessig var det hun som scoret Moldes to første mål. Vipers-jentene delte på å score målene. Marta Tomac, Linn Jørum Sulland, Emilie Hegh Arntzen og Malin Aune satt inn de fire første målene.

Selv om Molde holdt godt følge de første 10-15 minuttene var det aldri noen tvil om hvor de to poengene skulle. Vipers-jentene var mer effektive i angrep og sto mye bedre i forsvar enn i Kroatia på søndag. Ole Gustav Gjekstad sa dette til Vipers.no etter kampen:

Vi spiller med autoritet og vinnervilje, og har god kontroll gjennom hele kampen. Dette var vår beste seriekamp så langt i sesongen. Det er gøy at Yu Rou Yang får debuten sin i mål, og begge målvaktene våre gjør en god kamp.

Utover i omgangen klarte Vipers å øke ledelsen til fem mål. Ekstra gledelig, sett med Vipers-øyne, var det at flere jenter fikk tegnet seg på scoringslista. I tillegg til scoringene vartet Andrea Austmo Pedersen opp med flere gode redninger. Til pause sto det 10-15 i favør bortelaget.

Andre omgang slapp der den første slapp. Vipers fortsatte å score mål samtidig som Austmo Pedersen i Vipers-buret stengte igjen. Hele 13-22 sto det før tilskuerne i Molde Arena knapt hadde satt seg etter pausen.

Andrea Austmo Pedersen ga denne kommentaren til Vipers.no

Jeg syns vi spiller tøft i forsvar fra start av i dag. Det tar vi med oss i angrep og kommer til gode muligheter. Vi får en god ledelse i andre omgang, og vi vinner greit til slutt.

Andrea Austmo Pedersen var fornøyd med lagets innsats i kampen mot Molde.

Halveis i andre omgang gikk Austmo Pedersen og satt seg på benken til fordel for nyervervelsen, Yu Rou Yang. Yang er Kinas landslagsmålvakt, og skal i første omgang spille for Vipers ut denne sesongen. Hun kom inn og gjorde flere gode redninger, og vil nok vise seg som et godt tilskudd til Vipers-laget.

Mot slutten av kampen byttet lagene på å score. For Vipers’ del var det Ragnhild Valle Dahl som sto for flesteparten av scoringene. På et tidspunkt satt den tidligere Molde-spilleren inn tre mål på rad. Til slutt ble det en komfortabel seier for Kristiansandsjentene, og de ga seg ikke før lystavla viste 24-33.

Målvakt: Andrea Austmo Pedersen

Venstrekant: Malin Aune

Venstreback: Silje Waade

Midtback: Emilie Hegh Arntzen

Høyreback: Marta Tomac

Høyrekant: Vilde Kaurin Jonassen

Strekspiller: Heidi Løke