Randesund-Vipers Kristiansand (Våg Elite), NM Senior Kvinner 2021 > Kamprapport – Vipers

Randesund-Vipers Kristiansand (Våg Elite), NM Senior Kvinner 2021 > Kamprapport

Det var aldri noen tvil om hvem som skulle avansere i cupen i kveldens kamp i Sukkevannshallen. Vipers var naturligvis storfavoritt mot 1. divisjonsklubben, og selv om jentene i rosa trøblet litt i innledningen ble ledelsen komfortabel tidlig.

Frem til 3-3 holdt hjemmelaget følge. To innspill til strekspiller Ine Lindgren gav to scoringer, i tillegg til at Mina Gregersen, som hadde assistert Lindgren på de to første, satt en ball i målet fra distanse. For Vipers ble de tre første scoringene delt søsterlig mellom June Andenæs, Ragnhild Valle Dahl og Sunniva Næs Andersen.

Næs Andersen, som startet på venstrekanten i Vilde Jonassens fravær, gjorde sakene sine meget bra i den første omgangen. Jenta med det store avslutningsrepertoaret var sikkerheten selv i den første omgangen og omsatte alle sine fem skuddforsøk i mål.

Etter at Randesund hadde fått løpt fra seg i åpningen tok rosatrøyene over alt som foregikk i den intime hallen på østsiden av Kristiansand. 14 minutter skulle det gå fra Randesunds tredje scoring til den fjerde kom. I mellomtiden satt gjestene fra byen 10 baller i nettet. Da sto det 3-13 på lystavla, og den komfortable ledelsen hadde blitt opparbeidet.

Resten av omgangen gikk på autopilot for Vipers-jentene. Ragnhild Valle Dahl, Henny Reistad, som var tilbake etter skadeavbrekk, og June Andenæs bidro med tre scoringer hver før pause, og var med på å fastsette pauseresultatet til 8-19. Ole Gustav Gjekstad hadde følgende å si til fvn.no i pausen:

Resultatet betyr ikke så mye. Vi starter litt famlende, men har bra kontroll etter det. Vi løser det helt greit. Jeg savner litt mer presisjon i angrepsspillet. At vi er tettere på forsvaret og har mer fart i det vi foretar oss. Det går litt seint.

Ole Gustav Gjekstad

Etter pause fortsatte det samme. Vipers var fullstendig overlegne og dominerte banespillet. Gjekstad brukte muligheten til å gi alle spillerne sine mange minutter før den viktige Champions League-kampen på lørdag, og var nok fornøyd med nettopp det.

Det er den store forskjellen på Vipers denne sesongen kontra forrige sesong. Bredden i troppen er mye større, og Ole Gustav Gjekstad har muligheten til å rullere på laget. Med tanke på at Malin Aune, Jeanett Kristiansen, Vilde Jonassen, og Jana Knedlikova manglet fra troppen er det betryggende å se at Vipers har to fulle lag å rullere på.

Heidi Løke og de andre Vipers-jentene avanserte enkelt til neste runde av cupen.

Fokuset før kampen var at man skulle trene på ting som kunne være nyttige i Bietigheim til lørdag. Etter kampen snakket både Ole Gustav Gjekstad og Henny Reistad om den kampen til fvn.no:

Jeg er fornøyd med at vi kommer oss gjennom kampen uten skader, og at alle kan trene for fullt i morgen. Vi fikk ikke spilt mot FTC i helga, noe som viser seg å være en riktig avgjørelse da 10 av deres spiller og støtteapparat har fått påvist smitte nå. Det er mye som skjer, og det er usikkert, men jeg håper at kampene blir spilt. Vi har et tett kampprogram og det ser umulig ut å ta igjen noen kamper før jul.

Først og fremst var det veldig deilig å være tilbake. Jeg kjenner ingenting fysisk og det er veldig godt å spille håndball igjen. For min del handlet dagen i dag om å få litt kamptrening, og å få en gjennomkjøring før lørdagens kamp.

Jeg gleder meg til lørdag. Jeg håper kampen kan spilles, men det kan man ikke vite med dagens situasjon. Uansett gleder jeg meg til å spille igjen, og det er utrolig godt å være tilbake igjen.

Henny Reistad

Evelina Eriksson kom inn i Vipers-målet i pausen, og det skulle gå 7 minutter før den svenske målvakten måtte plukke ballen ut av målet. Da hadde Vipers økt ledelsen til 8-25, og Randesundsjentene slet både i forsvar og i angrep.

Gjekstad hadde også benyttet muligheten til å gi Nora Mørk, Marta Tomac, Emilie Hegh Arntzen, og Heidi Løke spilletid. De fire kombinerte fint ved flere anledninger, og det er kanskje et tegn på at timingen de mellom begynner å sitte. Det er som kjent noe Gjekstad har etterlyst tidligere i sesongen.

Det var naturlig nok aldri spennende i Sukkevannshallen, og til slutt vant Vipers-jentene med 24 mål. 15-39 var omtrent som forventet, og resultatet var ikke det som betydde mest i kveldens kamp. Nå er det en kort omstillingsperiode før turen går til Tyskland og oppgjøret med Bietigheim.

Den kampen har avkast klokken 18.00 og sees hos vår partner Harvey’s i Kristiansand og på Viasat sine plattformer.

Målvakt: Andrea Austmo Pedersen

Venstrekant: Sunniva Næs Andersen

Venstreback: Ragnhild Valle Dahl

Midtback: Henny Reistad

Høyreback: Karine Emilie Dahlum

Høyrekant: Carolina Morais

Strekspiller: June Andenæs