RK Krim Mercator-Vipers Kristiansand (Våg Elite), DELO EHF Champions League 2021 > Forhåndsomtale – Vipers

RK Krim Mercator-Vipers Kristiansand (Våg Elite), DELO EHF Champions League 2021 > Forhåndsomtale

Etter en perfekt seriestart i hjemlig liga venter kontinentale oppgaver for Vipers-jentene denne helga. En tur til den slovenske hovedstaden Ljubljana står for tur, og en tøff bortekamp mot Krim Mercator.

Krim Mercator er et lag med stolte tradisjoner. De har vunnet 25 av de 29 siste slovenske ligatitlene, og har vunnet Champions League to ganger (2001, 2003). Før denne sesongen har det vært store utskiftninger i det slovenske laget. Hele ti spillere har forlatt klubben, mens syv nye har kommet inn. Det gir laget en gjennomsnittsalder på bare 23 år (lavest i Champions League).

Vipers er som kjent ubeseiret så langt denne sesongen. Sola, Flint, Tertnes og Byåsen har alle blitt feid av banen med store sifre. Ole Gustav Gjekstad har ikke vært helt fornøyd etter noen av kampene, og hevder at Vipers-jentene fortsatt har litt tilvenning med nye spillere og nye systemer.

Én av de som kom til Vipers før denne sesongen var en gammel kjenning. Jeanett Kristiansen har kommet inn, og har levert på den måten vi forventet. Vipers.no tok en liten prat med Jeanett før avreise Ljubljana.

Hvordan synes du sesongstarten har vært, Jeanett?

Personlig synes jeg det har gått greit. Jeg er på riktig vei, men jeg har fortsatt mer inne som gjerne vil ut. For lagets del er det litt det samme. Vi har mye mer inne, men vi er på riktig vei. I tillegg har vi en bred og god stall, men vi trenger å bli litt tøffere. Det er noe vi jobber med, og som jeg er sikker på at kommer. Alle vil veldig mye, og det er bra at det er en lang sesong sånn at alle får vist seg frem.

Jeanett Kristiansen i aksjon mot Tertnes.

Hva venter oss i Slovenia?

Sånn som jeg har skjønt det er Krim mer eller mindre et helt nytt lag. Det er kun et par spillere som er igjen som vi kjenner til. Vi vet egentlig ingenting om dem, men vi regner med at vi møter et godt lag og at vi må være på fra start. Det blir en utrolig god målestokk for oss, og jeg håper det blir en morsom kamp.

Hvordan er spenningen i troppen før den første Champions League-kampen?

Vi er naturligvis spente. Det er første Champions League-kamp, og vi er usikre på hvor vi står i forhold til motstanderen. Men spenning er bare bra. Det sørger for at vi er påskrudde og kan levere vårt beste.

Kampen mot Krim Mercator kan du se hos vår partner Harvey’s i Kristiansand, og på Viasat 4 og Viaplay. Den har avkast klokken 18.00.