RK Krim Mercator-Vipers Kristiansand (Våg Elite), DELO EHF Champions League 2021 > Kamprapport – Vipers

Endelig var Vipers i aksjon i Europa igjen. Krim på bortebane var ikke sett på som noen enkel oppgave, men i den første omgangen var det et heltent Vipers-lag som tok til banen i Arena Stozice i den slovenske hovedstaden.

Igjen startet Vipers-jentene litt tregt, og det var Krim som tok ledelsen på en kontring. Deretter viste Vilde Jonassen sin klasse ved to anledninger. Først fikk hun ballen på sin venstrekant etter en fin pasning fra Marta Tomac, før hun i angrepet etterpå fikk ballen i ankomst. Resultatet ble det samme ved begge anledninger, og Vilde sto med to mål på to forsøk.

I motsatt var det et nytt Evelina Eriksson-show under oppbygging. Gang på gang stoppet hun forsøkene fra de blåkledte Krim-spillerne, og som i foregående kamper viste den svenske målvakten at er et godt tilskudd til Vipers-troppen. 10 redninger (sett med Vipers-øyne) i den første omgangen ga en redningsprosent på over 50%.

Evelina Eriksson sto en ny god kamp i Vipers-buret.

Foran Eriksson var det godt å se at Silje Waade begynner å finne seg til rette som en forsvarsspiller. Waade var aggressiv og gjorde livet surt for Krim-spillerne ved flere anledninger. Til tross for storspill fra både målvakt og forsvaret klarte ikke Vipers dra fra vertene i innledningen av omgangen.

På stillingen 8-11 tok Ole Gustav Gjekstad en timeout. Da hadde han i flere angrep sett Krim-spillerne komme til altfor enkle avslutningsmuligheter, og han så seg nødt til å ta en prat med jentene. I timeouten etterlyste Gjekstad den aggressiviteten som jentene hadde vist tidligere i omgangen, og ga de ettertrykkelig beskjed om at de måtte ta duellene og finne tilbake til det nivået.

Gjekstads satt fyr under føttene på spillerne sine. Etter timeouten var forsvaret tilbake på forventet nivå, og de hjalp Eriksson i målet til å gjøre fire redninger de siste ti minuttene. I tillegg fant gjestene tilbake til tempoet i angrepet som de hadde holdt i starten av kampen.

En scoring verdt å ta med seg var Linn Sulland sin scoring til 8-13. Linn fintet innover i banen, gikk utover, og kunne sette ballen i målet fra 6 meter mens forsvarsspilleren sto og så på. En flott scoring av veteranen som har hatt en god sesongåpning.

Da pausesignalet gikk i Ljubljana ledet Vipers jentene med fem mål. 9-14 var definitivt godkjent, men det flatterte ikke gjestene på noen som helst måte. Med best mulig uttelling i forsvar og angrep kunne kampen i praksis ha vært avgjort før pause.

Etter pause fortsatte mye av det samme. Vipers holdt ledelsen sin og så ut til å ha full kontroll på kampen. Da Jana Knedlikova, like etter en Krim-timeout, snappet ballen og løp inn Vipers 20. scoring var ledelsen på seks mål. Da så ting veldig lyst ut for to poeng i Champions League-åpningen.

Bak i banen fortsatte Evelina Eriksson storspillet, og Vipers økte ledelsen sin til seks mål da Emilie Hegh Arntzen snappet ballen og slapp den til Heidi Løke. Nå var det vel game over?

Men Krim kjempet seg tilbake i kampen. Vipers-jentene brant de mulighetene de hadde omsatt, og Krim klarte å overliste vårt forsvar og målvakt oftere og oftere. Da Samara Da Silva Vieira fintet bort Vipers-forsvaret og satt ballen i mål hadde ledelsen krympet til fem mål.

Så fikk først June Andenæs en 2-minuttersutvisning, før Heidi Løke pådro seg en utvisning kun minuttet etterpå. Da spilte Krim syv mot fem, og Vipers-jentene slet skikkelig. Matea Pletikosic satt ballen i åpent nett med snaue fem minutter igjen på klokka. Da hadde ledelsen krympet til tre mål, og Ole Gustav Gjekstad så seg nødt til å ta en timeout.

Jeanett Kristiansen og resten av de rosakledte fikk en tøff kamp i Slovenia lørdag kveld.

Der ga Gjekstad Vipers-jentene klar beskjed om hva han forventet, og han ga de beskjed om å sørge for at jobben ble gjort i forsvar, og at de ikke under noen omstendigheter måtte stoppe før én av dommerne blåste i fløyta.

Rett etter timeouten reduserte Krim nok en gang. Og nok en gang var det Da Silva Vieira som satt ballen i nettet bak Eriksen. Med drøye tre minutter igjen å spille hadde Vipers kun to mål å gå på. Heldigvis klarte Heidi Løke å få tak i et innspill i det neste angrepet som hun omsatte i mål.

Det er deilig med to poeng, og vi viser bra målvakts- og forsvarsspill i lange perioder. I tillegg viser Heidi kvalitet på linja og skaper mange muligheter for oss.

Vi merker at vi ikke har spilt internasjonale kamper på en stund, og det blir litt nervøst mot slutten. Vi gleder oss over poengene, og lover å spille bedre angrepsspill neste helg.

Ole Gustav Gjekstad

Endelig trodde vi at Vipers kunne puste lettet ut. Med en tremålsledelse og kun to og et halvt minutt igjen på klokka, så det endelig ut som om gjestene hadde ridd stormen av. Men Da Silva Vieira var ikke ferdig.

To kjappe mål fra den brasilianske bakspilleren reduserte Vipers’ ledelse til kun ett mål med et minutt igjen å spille. Nå gjaldt det å holde i ballen og sørge for at de to poengene ble med hjem i bagasjen til Kristiansand.

Det klarte Vipers-jentene. Et langt angrep ble avsluttet av Emilie Hegh Arntzen kun et sekund før klokka tikka til 60.00. Det gav Vipers to viktige poeng i Champions League-åpningen, og et perfekt utgangspunkt for det som kommer de neste ukene.

Ole Gustav Gjekstad er nok mest av alt en lettet mann i kveld. På tross av flott angreps- og forsvarsspill i perioder var det fortsatt litt slurv å spore hos Vipers-jentene, og sjefen har garantert både to og tre ting han vil rette på før kampen mot Oppsal allerede onsdag.

Kampen mot Oppsal er det noen få billetter igjen til og de kjøpes her (https://vipers.woow.no/#!/home). Dersom du ikke har mulighet til å være i Aquarama sendes kampen på direktesport.no og kan sees fra 18.00.

Målvakt: Evelina Eriksson

Venstrekant: Vilde Jonassen

Venstreback: Emilie Hegh Arntzen

Midtback: Marta Tomac

Høyreback: Nora Mørk

Høyrekant: Jana Knedlikova

Strekspiller: Heidi Løke