Rostov-Don-Vipers Kristiansand (Våg Elite), Europacup Kvinner 1920 > Forhåndsomtale – Vipers

Rostov-Don-Vipers Kristiansand (Våg Elite), Europacup Kvinner 1920 > Forhåndsomtale

Etter tapet for Team Esbjerg i Aquarama forrige lørdag var det mange som fryktet at veien til kvartfinalen skulle bli mye lengre for Vipers-jentene, men ettersom Rostov-Don tapte for Metz er det mer eller mindre status quo i hovedrundens Gruppe 1.

Metz, med sine åtte poeng, topper gruppa. Team Esbjerg har klatret opp på seks poeng, mens Rostov-Don og Vipers står med fem poeng. FTC og CSM Bucuresti ligger to poeng bak der igjen, og trenger et mirakel for å ta seg videre til kvartfinalen.

Det er fire lag som går videre fra hovedrunden, men alle lagene i Gruppe 1 vil unngå fjerdeplassen. Det laget som ender der må nemlig møte enten Györ eller Brest-Bretagne i neste runde. De to lagene, sammen med Metz, må regnes som de sterkeste som er igjen i Champions League denne sesongen.

Etter midtukekampen mot Fana var Ole Gustav Gjekstad veldig kritisk til forsvarsspillet Vipers-jentene viste frem. Gjekstad sparte ikke på kruttet og sa at hver enkelt spiller måtte gå i seg selv og at Vipers ikke kan være bekjent av det forsvarsspillet de har vist i de siste kampene.

Ole Gustav Gjekstad var kritisk til både innsats og prestasjon etter Fana-kampen i midtuka. Foto: Terje Refsnes

Med tanke på at avreise til Russland var allerede tidlig torsdag har neppe Gjekstad klart å gjøre de store endringene spillemessig, men han håper nok at reaksjonen hans etter kampen vil gi et løft i det defensive arbeidet.  Selv om Gjekstad var kritisk, var det ikke bare svartmaling etter Fana-kampen.

Ragnhild Valle Dahl har virkelig vist seg frem i de siste kampene. Både i midtforsvaret og med å ta skuddansvar fremover i banen. Valle Dahl gledet seg til å reise til Russland, men hun var klar på at Rostov-Don er et fryktelig godt håndballag, og at Vipers dermed måtte være på topp i begge ender av banen.

Kampen kan du se hos Harvey’s i Kristiansand eller på Viaplay/Viasat 4 klokken 14.00 i morgen lørdag.