SG BBM Bietigheim-Vipers Kristiansand (Våg Elite), DELO EHF Champions League 2021 > Forhåndsomtale – Vipers

SG BBM Bietigheim-Vipers Kristiansand (Våg Elite), DELO EHF Champions League 2021 > Forhåndsomtale

Etter borteseieren i Ljubljana skulle Vipers fortsette poengsankinga mot FTC forrige helg. Dessverre ble den kampen utsatt på grunn av positive koronatester hos det ungarske laget. Denne helga fortsetter kampen om flere poeng mot tyske SG BBM Bietigheim.

SG BBM Bietigheim er et forholdsvis nystartet håndballag. Klubben ble stiftet i 1997 og kan skilte med to tyske seriemesterskap (2017 og 2019) og en EHF Cup-tittel i 2017. I forrige sesongs Frauen Bundesliga endte Bietigheim på en andreplass bak Borussia Dortmund. 

Til denne sesongen er det et tysk mannskap med en tynn tropp. Kun femten spillere har trener Markus Gaugisch til rådighet, og når man vet at to/tre spillere er ute med skade er ikke situasjonen deres ulik den Vipers var i forrige sesong. Noen navn er det dog verdt å merke seg.

Emily Stang Sando er naturligvis en målvakt det norske publikummet kjenner. I tillegg til Sando har det tyske laget flere danske spillere i troppen sin. Både Stine Jørgensen og Trine Østergaard burde være kjente navn. 

Henny Reistad er skadefri og klarert for spill igjen. Foto: Terje Refsnes

I Champions League har Bietigheim åpnet med to tap. 36-27 borte mot Metz og 26-33 hjemme mot Esbjerg var ikke starten de hadde håpet på. Når man vet at Bietigheim kun har vunnet én av sine 12 siste Champions League-kamper må nok Vipers sies å være favoritter for lørdagens oppgjør.

Vipers reiser til Tyskland med en nærmest 100% friskmeldt tropp. Katrine Lunde er klar etter 16 måneder på sidelinja siden skaden i Final 4 2019. Både Henny Reistad og Tonje Refsnes var tilbake etter skade i cupkampen mot Randesund onsdag kveld. Henny hadde dette å si til fvn.no etter den kampen:

Først og fremst var det veldig deilig å være tilbake. Jeg kjenner ingenting fysisk og det er veldig godt å spille håndball igjen. For min del handlet dagen i dag om å få litt kamptrening, og å få en gjennomkjøring før lørdagens kamp.

Jeg gleder meg til lørdag. Jeg håper kampen kan spilles, men det kan man ikke vite med dagens situasjon. Uansett gleder jeg meg til å spille igj

Henny Reistad

Dersom Vipers vinner i Tyskland vil det være første gang at Vipers starter Champions League med to seire på rad, og fire poeng på to kamper plasserer oss med et perfekt utgangspunkt for avansement fra gruppespillet i turneringen.

Kampen har avkast klokken 18.00, og du ser den hos vår partner Harvey’s i Kristiansand, eller på Viasport 4 og Viaplay.