SG BBM Bietigheim-Vipers Kristiansand (Våg Elite), DELO EHF Champions League 2021 > Kamprapport – Vipers

I den tyske byen Ludwigsburg skulle Vipers-jentene møte et heltent SG BBM Bietigheim, som var på jakt etter sine første poeng i denne sesongs Champions League-turnering. Den første omgangen ble en fysisk tøff batalje der lagene fulgte hverandre som skygger.

Nora Mørk hadde tydeligvis bestemt seg på forhånd for at ho skulle være med på å sette sitt preg på denne kampen. Vår nye bakspiller var instrumental i det som foregikk på banen i den første omgangen. Nora ga seg ikke før hun hadde plassert 6 baller i nettet på 8 forsøk, noe som ga en uttelling på småpene 75%

Bietigheim hadde dog ingen planer om å kapitulere. Julie Maidhoff og Antje Laurenroth sto også med fem scoringer hver etter en hektisk første omgang der ingen av lagene viste stort forsvarsspill. Ballen gikk hurtig fra ende til ende og ble omsatt i scoring i nærmest hvert eneste angrep.

I Vipers-målet sto Evelina Eriksson. Den svenske målvakten har i starten på sin Vipers-karriere vist at hun er en meget solid målvakt, men kun fem redninger på 19 skudd er langt unna den redningsprosenten vi allerede har blitt vant til at Evelina leverer.

Heidi Løke pådro seg tre utvisninger og dermed et rødt kort i kveldens Champions League-kamp. Foto: Terje Refsnes

Ingen av lagene klarte å tilrive seg noe overtak, og den største ledelsen i den første omgangen var det Vipers som hadde med to mål ved flere anledninger. Bietigheim var dog aldri langt unna, og det tyske laget gav ikke de besøkende fra Kristiansand noe som helst pusterom verken i angrep eller forsvar.

Hanna Maria Yttereng spilte kun forsvar i den første omgangen, og den høyreiste strekspilleren tok for seg i midtforsvaret, akkurat som de hvit- og sortkledde forsvarerne på motsatt side gjorde. Den fysiske håndballen som ble spilt gav kanskje ikke den mest severdige kampen, men Vipers-jentene kunne gå til hvilen med en ettmålsledelse på stillingen 14-15 etter en meget spennende omgang.

Etter pausen fortsatte kampen i nøyaktig samme spor. Rosatrøyene satt ballen i mål offensivt, men så gjorde de tyske vertene det samme i motsatt ende. Det gjorde at spenningen i kampen varte til langt uti den andre omgangen.

Etter hvilen hadde Linn Sulland kommet inn for Vipers. Linn, som Nora i den første omgangen, hadde bestemt seg for å sette sitt preg på kampen. Linn satt tre baller i mål på rappen på nesten identisk vis. Fra sin høyrebakspillerposisjon gikk Linn i været og satt ballen i motsatt hjørne via bakken.

Hanna Yttereng spilte en god kamp mot Bietigheim. Foto: Terje Refsnes

I tillegg til Linn fortsatte Henny Reistad, som hadde kommet inn like før pause, storspillet sitt. Henny viste frem sin hurtighet og fintestyrke ved flere anledninger, og Bærumsjenta endte kampen med 7 scoringer på 12 forsøk.

Til slutt tok hjemmelagets krefter slutt. Etter at Katrine Lunde, som spilte sin første kamp siden hun pådro seg kneskaden i fjor vår, hadde reddet et par baller fikk Vipers to straffer på rad. Først ble Jana Knedlikova tatt da hun satset inn fra sin høyrekant, før Heidi Løke ble tatt etter et flott innspill. Begge gangene ble ballen satt i mål av Nora Mørk. Da ledet Vipers 18-22, og det så ut som om kampen var ferdig.

Vertene ville det dog annerledes. Heidi Løke pådro seg sin andre utvisning for kvelden i denne perioden, og da benyttet Bietigheim muligheten til å redusere ledelsen til kun ett mål. 22-23 sto det på lystavla da, og det var spenning i kampen igjen.

Jeg er veldig fornøyd med poengene, og at Henny [Reistad] og Katrine [Lunde] er tilbake i laget. Hanna [Yttereng] gjør nok en gang en god kamp i Bietigheim, og er helt sjef i forsvar. Nora [Mørk] og Linn [Sulland] utfyller hverandre fint, og gjør hver sin gode omgang.

Alt i alt en viktig seier, og fortsatt en del å gå på i spillet.

Ole Gustav Gjekstad.

Heldigvis tok Vipers tak i kampen igjen. Sunniva Næs Andersen scoret på en kontring, før Henny Reistad fintet seg gjennom for andre gang på få minutter. 22-25, og det var tid for Bietigheims siste timeout med drøyt halvspilt omgang.

Rett etter timeouten kom kampens høydepunkt. Et langt Vipers-angrep endte med at Linn Sulland fant en fremadstormende Henny Reistad med en utsøkt flyver. Henny hang i lufta og gjorde ingen feil. Et nydelig mål fra Vipers.

Linn Sulland kom inn og leverte tre flotte scoringer for Vipers. Foto: Terje Refsnes.

Etter flyveren var kampen i praksis over. Ledelsen økte fra 22-26 til 25-31, og med seks mål å gå på var de to poengene allerede pakket ned i bagen som skulle tilbake til Kristiansand. Bietigheim klarte å klore tilbake et par mål, men ledelsen var aldri truet til tross for at Heidi Løke pådro seg sin tredje utvisning og mottok det røde kortet.

Til slutt vant Vipers 29-33 etter at Hanna Yttereng satt inn kampens siste mål. En jevnspilt og spennende kamp endte med to poeng til Vipers, og med to seire på de to første kampene har vi fått den perfekte starten på denne sesongens Champions League-turnering.

Målvakt: Evelina Eriksson

Venstrekant: Vilde Jonassen

Venstreback: Emilie Hegh Arntzen

Midtback: Marta Tomac

Høyreback: Nora Mørk

Høyrekant: Jana Knedlikova

Strekspiller: Heidi Løke