Sola-Vipers Kristiansand (Våg Elite), REMA 1000-ligaen Kvinner 2021 > Forhåndsomtale – Vipers

Sola-Vipers Kristiansand (Våg Elite), REMA 1000-ligaen Kvinner 2021 > Forhåndsomtale

Forrige kamp offisielle kamp, Champions League-kampen mot CSM Bucuresti, ble spilt 7. mars 2020, nå, 175 dager senere, er Vipers-jentene klare for å kjempe om poeng igjen. En fulltallig Vipers-tropp tar turen til Rogaland for å møte de gulkledde i Sola lørdag ettermiddag.

Foran denne sesongen har Sola fått på plass et nytt trenerteam. Steffen Stegavik har fått hovedansvaret, og han har fått med seg Kjetil H. Aanestad som sin assistent. Det uttalte målet fra den nye treneren er at Sola skal kjempe om en sluttspillplass. For at det skal skje er Sola avhengig av at nøkkelspillerne står frem.

Etter en tøff seriestart forrige sesong hentet Sola seg mesterlig inn igjen. Anført av Malin Holta og Camilla Herrem klatret Rogalandslaget opp på det som ville ha vært en kvalikplass, men da koronaviruset satte en stopper for all kampaktivitet beholdt de plassen i Rema 1000-ligaen.

Vipers var tilnærmet uslåelige forrige sesong. Kun Storhamar klarte å ta poeng fra Vipers da de vant seriekampen i Kristiansand. Det hindret dog ikke de rosakledde fra å sikre seg sitt tredje strake seriegull. 

Ole Gustav Gjekstad disponerer en tilnærmet skadefri tropp til seriestarten. I tillegg til spillerne som returnerer, har den svenske målvakten Evelina Eriksson blitt signert fra Skuru IK i Sverige, den erfarne høyrekanten Jana Knedlikova er hentet fra Györ, Jeanett Kristiansen er hentet “hjem igjen” fra et opphold i danske Ikast, mens Nora Mørk kommer fra vår forrige motstander, CSM Bucuresti. Karine Emilie Dahlum har også signert på en avtale med Vipers etter å ha hospitert i lengre tid.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Nyespillere-1024x768.jpg
Endelig får vi muligheten til å se alle nysigneringene i en offisiell kamp!

Ole Gustav Gjekstad har ymtet frempå at de nyervervelsene gjør at publikum kommer til å få se en litt annen utgave av Vipers denne sesongen:

Publikum kommer til å merke en del forskjell i spillet vårt denne sesongen. Vi endrer litt på noen systemer, og har lagt inn en del nye elementer i spillet vårt, uten at jeg vil gå mer inn på det

-Kampene mot Molde og Randesund viste at vi er i rute, sier Gjekstad. Vi jobbet godt med de arbeidsoppgavene vi hadde da, men det var tydelig at vi fortsatt har litt å gå på med tanke på timing og tempo i spillet.

Målvakt Andrea Austmo Pedersen hadde en solid debutsesong i fraværet av Katrine Lunde som var kneskadet hele sesongen. Fjorårets makker, Yurou Yang, er byttet ut med Evelina Eriksson, samt at Katrine Lunde er tilbake i full trening. 

Jeg gleder meg veldig til å spille en tellende kamp igjen. Vi har ikke hatt så mange treningskamper, men vi er godt i ruta, sier Pedersen.

Pedersen fortsetter: Sola har et nytt trenerteam, så vi vet ikke helt hva vi møter i forhold til hva som møtte oss i fjor. Spillerstallen er mer eller mindre den samme, og vi vet godt hvem det er vi må passe på.

Etter en usikker vår og sommer blir det godt å se Vipers spille en tellende håndballkamp igjen. Kampen sendes live på TV2 Sport2 fra klokken 18.00, og kan også sees hos vår samarbeidspartner Harvey’s i Kristiansand.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Vipers-Sola-8-1024x682.jpeg
Silje Waade her i duell med Malin Holta i forrige sesongs oppgjør mot Sola i Aquarama.