Storhamar Håndball Elite-Vipers Kristiansand (Våg Elite), Eliteserien Kvinner > Kamprapport – Vipers

Kamprapport

Storkampen på Hamar begynte i et heseblesende tempo. Det ble scoret ikke mindre enn ti mål de første seks minuttene. Vipers sto for syv av målene, mens Storhamar hadde scoret tre på det samme tidspunktet. Heidi Løke satt ikke mindre enn fire baller i hjemmelagets mål. Gang på gang ble strekspilleren spilt fri av Emilie Hegh Arntzen.

Etter bortelagets stormkjør, på stillingen 3-7, så Storhamars trener, Magnus Johansson, seg nødt til å ta en timeout. Der må ha han ha brukt de riktige ordene, for etter denne timeouten var det et helt nytt hjemmelag som kom på banen.

På det meste var Vipers oppe i en seksmålsledelse, men Storhamar sin målvakt, Stine Lidén, stengte igjen buret. De sjansene som før timeouten gikk inn ble nå reddet. Fremover i banen klarte hjemmelaget å involvere Guro Nestaker i spillet sitt. Nestaker endte omgangen med fem scorede mål.

Ole Gustav Gjekstad sa dette til Vipers.no etter kampen:

Jeg er veldig fornøyd med samtlige spillere, og hvordan de jobber hardt for laget. Heidi er outstanding, og det smaker nok ekstra godt for ho å slå tidligere lagvenninner.

I dag tar vi et stort steg som lag, og vi legger et godt grunnlag med tanke på årets hovedmål, som er å vinne serien.

For Vipers sin del var det nevnte Løke som sto for flesteparten av målene. Seks mål på seks skudd var fasit. Den beste spilleren for Vipers i den første omgangen var dog Andrea Austmo Pedersen. Som Lidén i motsatt bur stengte Pedersen målet, og hun ga seg ikke før hun hadde stoppet ti av Storhamar sine skudd, inkludert en 7-meter fra Guro Nestaker.

Utover i omgangen pådro Vipers seg flere utvisninger, og på et tidspunkt spilte hjemmelaget syv mot fem spillere. Forspranget forsvant fort i undertall, og da Guro Nestaker satt inn sitt siste mål for omgangen sto det 12-13 på lystavla. Vipers fikk en sjanse til før tida gikk ut, og det endte med at Ragnhild Valle Dahl hamret ballen i krysset fra 10 meter. Det fastsatt pauseresultatet til 12-14.

Den andre omgangen begynte akkurat som den første. Vipers-jentene satt tempoet og Storhamar halset etter. Etter syv minutter hadde Vipers økt ledelsen fra to, til seks mål. Heidi Løke fortsatt der hun slapp og satt ball etter ball i mål.

Når det så ut som om Vipers-jentene skulle skru på autopiloten fikk Emilie Hegh Arntzen sin tredje utvisning, og måtte dermed se resten av kampen fra tribunen. Da øynet Storhamar et lite håp, men hjemmelaget kom aldri nærmere enn tre mål.

Andrea Austmo Pedersen sto som en levende vegg!

I motsatt ende fortsatte Andrea Austmo Pedersen det gode spillet. Til slutt endte målvakten med utrolige 17 redninger. Den eneste som fant ut hvor hun skulle sette ballen i den andre omgangen var Emilie Hovden. Kantspilleren satt hele elleve mål i nettet bak Austmo Pedersen.

Målvaktskjempen Andrea Austmo Pedersen sa dette til Vipers.no etter kampen:

Jeg syns vi får en god start på kampen, men så får vi en del to minutters utvisninger og Storhamar tar innpå. I den første omgangen kommer vi til gode muligheter, men får ikke satt ballen i mål. I den andre omgangen starter vi godt og får en god ledelse igjen. Jeg føler vi har kontroll ut kampen, selv om det var en periode der Storhamar var gode.

Personlig syns jeg at jeg starter bra jeg også. Utover i kampen er det noen perioder der de kommer til gode sjanser, og de får en del kjappe mål på rad. Men så klarer vi å få tatt høyde på skytterne deres igjen, og da er det mye enklere for meg som står bakerst.

Utover i omgangen ble det tydelig at Storhamar ikke kom til å ta igjen forspranget. Ole Gustav Gjekstad så sitt snitt til å bruke de få spillerne han hadde på benken. Både Ragnhild Valle Dahl, June Andenæs og Tonje Refsnes kom inn og fikk sette ballen i mål.

Til slutt ble det komfortabelt for Kristiansandslaget. Hele åtte mål ble differansen når sluttsignalet gikk på Hamar. Heidi Løke ble, naturligvis, kampens store spiller med sine smått utrolige 13 mål på 13 forsøk. Tett fulgt av Andrea Austmo Pedersen som i perioder sto som en levende vegg i Vipers-buret.

Nå rettes fokus mot onsdag, og kampen mot Byåsen i Aquarama. Sikre deg dine billetter til kampen med avkast klokken 18.00 ved å trykke på banneret under!

Målvakt: Andrea Austmo Pedersen

Venstrekant: Vilde Jonassen

Venstreback: Emilie Hegh Arntzen

Midtback: Marta Tomac

Høyreback: Linn Jørum Sulland

Høyrekant: Malin Aune

Strekspiller: Heidi Løke