Team Esbjerg-Vipers Kristiansand (Våg Elite), Europacup Kvinner 1920 > Kamprapport – Vipers

På forhånd ble dette oppgjøret døpt til en skjebnekamp for Vipers. Vinn eller forsvinn. Og Vipers-jentene hadde ingen planer om å gi seg uten kamp, og serverte en ordentlig neglebiter i Esbjerg. Den første omgangen svingte fra ende til ende og gav full valuta for pengene.

De to første Vipers-forsøkene endte uten mål. Silje Waades skudd ble reddet, mens Henny Reistads forsøk gikk i stolpen. I motsatt ende viste Estavana Polman hvorfor hun sees på som en av de beste playmakerne i verden.

Først slapp den nederlandske bakspilleren ballen til Line Jørgensen før hun omsatte en 7-meter i nettet bak Andrea Austmo Pedersen. Men så skulle det handle om gjestene fra Kristiansand i noen minutter.

Heidi Løke viste at hun kan skyte med både høyre- og venstrehånd etter et innspill fra Henny Reistad. Deretter var det Silje Waades tur. Waade mottok ballen etter flott Vipers-spill og skar igjennom Esbjerg-forsvaret før hun satt ballen i mål. Da var det balanse i regnskapet.

I motsatt ende fortsatte Andrea Austmo Pedersen storspillet fra de siste kampene. Gang på gang plukket trønderjenta skudd fra Esbjergs gode bak- og kantspillere. Bare i den første omgangen stoppet Pedersen 11 baller.

Henny Reistad og de andre Vipers-jentene fikk det tøft i bortekampen mot Team Esbjerg.

Det var ingen tid til å puste i Blue Water Dokken i Esbjerg. Begge lag viste stor vilje til å angripe, noe som gav en veldig severdig første omgang. For Vipers var det gledelig å se at samarbeidet mellom Heidi Løke og Marta Tomac fungerte.

I åpningen slet de rosakledte bakspillerne med å finne Løke på streken, men utover i omgangen knakk de koden og Løke fikk nettkjenning tre ganger i løpet av de første 30 minuttene. I tillegg til Løke kom Vilde Jonassen inn på høyrekanten og viste flott skuddteknikk. Det resulterte i tre mål på tre muligheter for lynvingen.

Da pausesignalet gikk i Danmark var det mange på tribunen som trakk et lettelsens sukk. Et fyrverkeri av en omgang resulterte i 15 mål for hjemmelaget og 16 mål for gjestene fra Kristiansand. Noe som må sies å være et meget imponerende pauseresultat for Vipers som har slitt i årets hovedrunde av Champions League.

I den andre omgangen fortsatte mye av det samme som i den første omgangen. Ballen fløy fra side til side og det ble scoret mål over en lav sko i begge ender. For Vipers var det Marta Tomac som virkelig viste frem playmakerevnene sine.

På pressekonferansen etter kampen hadde Ole Gustav Gjekstad dette å si:

Vi hadde muligheter i dag. Dessverre gjorde vi for mange feil i begge ender, noe som gjorde det utrolig vanskelig for oss. Vi skal selvfølgelig gjøre det vi kan i de to siste kampene, men nå ser det hardt ut å kvalifisere oss for kvartfinalen.

Tomac endte kampen med 10 scorede mål, i tillegg til flere flotte assister. Med Martas bidrag fremover i banen og storspillet til Austmo Pedersen i målet klarte ikke Team Esbjerg å skaffe seg et forsprang selv om Kristine Breistøl viste seg fra sin beste side.

Breistøl, i tospann med Estavana Polman, var en dødelig kombinasjon. Begge to endte kampen på åtte mål, og spesielt Breistøls prestasjoner i andre omgang gjorde det utrolig vanskelig for Vipers-jentene.

Gang på gang gikk Breistøl i været langt bak i banen, og gang på gang fløy ballen i krysset. Selv ikke Andrea Austmo Pedersen kunne stoppe den norske storskytteren. Når Esbjerg i tillegg hadde Polman som fyrte på alle sylindre dro Esbjerg fra da kreftene til et tappert Vipers-lag gikk tapt.

Vipers holdt følge lenge, men mangelen på spillere å benytte viste seg mot slutten av kampen. Alle tre bakspillerne til Vipers spilte mer eller mindre hele kampen, både i forsvar og i angrep. Ettersom det har vært normen mer enn noe annet de siste ukene ble det tungt.

Det skulle dog gå over 23 minutter av den andre omgangen før Esbjerg klarte å riste av seg de heroiske Vipers-jentene. Da hadde deres trener, Jesper Jensen, nettopp tatt en timeout der han forklarte jentene sine hvordan Vipers skulle brytes ned i sluttminuttene av kampen.

Da var stillingen 30-28 til hjemmelaget, og kampen levde i høyeste grad med over seks minutter igjen å spille. Dessverre skulle gjestene kun score to mål til på den tiden. En scoring fra Silje Waade på en kontring, og en flott enmannsprestasjon av Henny Reistad, gav Vipers 30 scoringer mot hjemmelagets 35.

Nå er veien til avansement veldig vanskelig for Vipers-jentene, men det er fortsatt mulig å kvalifisere seg for kvartfinalen. For at det skal skje må Vipers vinne sine to siste kamper, samtidig som CSM Bucuresti taper for Metz. Ingen av delene er umulig, så nå handler det om å støtte opp når Rostov-Don kommer på besøk i Aquarama neste helg!