Tertnes Håndball Elite-Vipers Kristiansand (Våg Elite), Eliteserien Kvinner > Kamprapport – Vipers

Vipers er naturligvis alltid favoritter i kamper i hjemlig serie, men etter de siste bortekampene mot Tertnes var det klart at Vipers-jentene måtte være på sitt beste for å ta med seg alle poengene hjem. Det var de definitivt i den første omgangen.

Silje Waade fikk æren av å score rosatrøyenes første mål da hun brøt igjennom Tertnes sitt forsvar og satt ballen sikkert i mål. Det var et av syv mål Vipers satt i nettet de første drøye seks minuttene, og på stillingen 1-7 var det mest et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli.

Hos Tertnes-trener Tore Johannessen blinket alle varsellampene. Etter det syvende målet så han seg nødt til å ta en timeout for å snakke med jentene sine. Det var et klokt valg av Johannessen. Etter den lille praten ble det en mye jevnere kamp i Haukelandshallen.

Med god hjelp av en solid Eli Skogstrand i buret klarte Bergenslaget å stoppe flommen av Vipers-mål. Da de i tillegg begynte å omsette sine egne sjanser i mål holdt de følge med gjestene resten av omgangen.

Andrea Austmo Pedersen leverte en flott kamp i Vipers-buret.

Fra et Vipers-perspektiv var det gledelig å se at Tonje Refsnes gjorde comeback etter ankelskaden hun pådro seg i Champions League-kampen mot Metz i fjor høst. Tonje kom inn og gjorde en god figur. I tillegg til Refsnes var også Malin Aune tilbake etter kneskaden hun slet med mot slutten av høstsesongen, noe som er gode nyheter før Team Esbjerg kommer på besøk i Aquarama til helga.

Da pausesignalet gikk sto det 13-19 på lystavla. Lagene hadde holdt følge med hverandre etter Tertnes-timeouten tidlig i omgangen, og vertene var garantert de mest fornøyde i garderoben under pausepraten.

I starten av den andre omgangen var Vipers tilbake der de startet kampen. Linn Gossé satt riktignok inn to 7-metere i åpningen, men det var Vipers det handlet om. Fra pausestillingen på 13-19 gikk det utrolig fort til 15-27.

Flere spillere sto frem for Vipers i denne perioden, men det var gøy å se hvordan June Andenæs trædde inn i rollen som høyre bakspiller med bravur. Hun løp overganger og fant rom til å score selv, samt at hun satt opp lagkameratene sine flere ganger.

Etter nok en timeout gjorde Tertnes noen endringer i forsvarsspillet sitt. Det ble satt frimerker på flere Vipers-spillere, noe som endret arbeidsoppgavene for Kristiansandslaget. Da måtte man plutselig finne nye måter å spille seg igjennom forsvaret på.

Det tok litt tid før Vipers-jentene fant ut av det, og i den perioden viste virkelig Linn Gossé seg frem. Gang på gang viste veteranen frem kunstene sine, og hun leverte ikke færre enn 11 scoringer fra sin kantposisjon.

For Vipers sin del var det Ragnhild Valle Dahl, sammen med Tonje Refsnes, som måtte dra lasset da Tertnes la om forsvarsspillet sitt. Valle Dahl løp seg fri gang på gang, og leverte fem scoringer i kampen.

Til slutt ble det en komfortabel seier for Vipers-jentene. 26-37 ble sluttresultatet, etter gjestene viste sin klasse i åpningsminuttene av begge omgangene. Og nå kan fokuset flyttes mot Team Esbjerg som kommer på besøk i Aquarama førstkommende lørdag.

PS: Det er fortsatt noen få billetter igjen til Team Esbjerg-kampen i Champions League førstkommende lørdag. Klikk deg inn på Ticketco for å sikre deg dine billetter!