Tromsø-Vipers Kristiansand (Våg Elite), NM Senior Kvinner 1920 > Kamprapport – Vipers

Tromsø-Vipers Kristiansand (Våg Elite), NM Senior Kvinner 1920 > Kamprapport

Det ble som ventet enveiskjøring i Tromsø, når Vipers gjesta byens 2. divisjonslag i cupens åttendelsfinale. Kristiansandslaget stoppet ikke før lystavla i Tromsøhallen viste 16-48.

Vipers åpnet kampen på sedvanlig vis. De rosakledte fløy i angrep gang etter gang, og satt ballen i mål fire ganger før Tromsø fikk lov å notere seg for scoring. Ragnhild Valle Dahl, Vilde Jonassen, Tonje Refsnes og Malin Aune delte på å score Vipers’ ti første mål.

I starten var fokuset til Vipers på å sette fart i spillet. Spesielt i ankomstfasen var det tydelig at Ole Gustav Gjekstad hadde identifisert noe han ville jobbe med. Det ble vekslet fint på å rulle ut på kantene og å la Refsnes eller Dahl bryte igjennom midten.

Utover i omgangen fortsatte kampen i det samme sporet. Vipers-jentene var totalt overlegne Tromsøs jenter, og økte ledelsen jevnt og trutt. Etter hvert skiftet fokuset til Gjekstad, og Vipers-laget ble mer tålmodig i ankomstfasen. Etter Heidi Løkes skade står Vipers kun igjen med June Andenæs som ren strekspiller. I andre halvdel av omgangen ble det et tydelig fokus på at Kristiansandslaget skulle bearbeide Tromsø-forsvaret for så å spille inn til Andenæs på strek. Hun viste seg tillitten verdig og tegnet seg for fire mål i den første omgangen.

Samtidig som Vipers skifta fokus fra hurtige ankomster til et mer tålmodig angrepsspill begynte Gjekstad, som venta, å rotere på laget. I tillegg til de etablerte kom både Kristine Hårtveit Thomassen og Sunniva Amalie Næs Andersen inn på banen. Begge to viste seg frem ved å sette ballen i mål etter flott angrepsspill.

Malin Aune storspilte nok en gang for Vipers i kampen mot Tromsø

Ved pause viste resultattavla 8-21. Når lagene kom på banen etter hvilen, hadde lite forandret seg. Vipers fortsatte i det samme sporet og viste ingen tegn til å roe ned. Selv om Tromsø satt inn omgangens første mål betydde det lite. Kristiansandsjentene sto for de fire neste målene.

Det var den samme kvartetten, Jonassen, Andenes, Aune og Dahl, som fortsatte å score størsteparten av Vipers’ mål. Ekstra gledelig for Gjekstad må det være at alle utespillerne han benytta i løpet av kampen tegna seg på scoringslista.

Etter hvert som kampen gikk var det tydelig at Tromsø-spillerne begynte å bli slitne. Vipers-jentene fikk mer og mer rom og Tromsø-jentene gjorde flere tekniske feil. Selv om det må sies at Tromsø-jentene viste høyt nivå ved flere anledninger. Blant annet målvakten deres, Kamilla Nordgård, viste frem flere gode redninger.

Til slutt sto det Tromsø 16-48 Vipers på lystavla i Tromsøhallen. Vipers var som venta totalt overlegne 2. divisjonslaget, og det ble aldri spenning i kampen. Nå retter Kristiansandslaget fokuset mot lørdag, og Champions League-åpningen mot ungarske FTC-Rail Cargo Hungaria hjemme i Aquarama.

Målvakt: Andrea Austmo Pedersen

Venstrekant: Malin Aune

Venstreback: Tonje Haugjord Refsnes

Midtback: Ragnhild Valle Dahl

Høyreback: Josefine Intelhus

Høyrekant: Vilde Jonassen

Strekspiller: June Andenæs